Aktuelnosti

Prijem za mladenovačke učenike - osvajače medalja u atletici

Objavljeno u Aktuelnosti.

Gradska opština Mladenovac i opštinski Sportski savez organizovali su prijem za mladenovačke učenike osnovnih i srednjih škola koji su na upravo održanom prvenstvu Beograda u atletici ostvarili veliki uspeh. Mladenovačke osnovne škole osvojile su pet medalja, a u konkurenciji srednjih škola osvojeno je čak osam medalja. Najveći uspeh ostvarila je ekipa Gimnazije osvajanjem prvog mesta u ekipnoj konkurenciji.

Prisutne učenike, osvajače medalja, njihove nastavnike fizičkog vaspitanja i sportske radnike pozdravili su predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, član Veća resorno zadužen za sport, Bogdan Vuksanović i sekretar Sportskog saveza Mladenovac Aleksandar Jovanović.

Čestitajući mladenovačkim učenicima i njihovim trenerima Vladan Glišić je rekao da je ponosan na njih, njihove medalje i rezultate.

"Iako smo po brojnosti jedna od manjih beogradskih opština, uspeh i rezultati koje ste ostvarili na prvenstvu Beograda u atletici pokazuju da smo jedna od najuspešnijih sportskih sredina na teritoriji grada.

Osvajanjem brojnih medalja u velikoj konkurenciji svih beogradskih škola pokazali ste da se trud, naporan rad i odricanje koji ste uložili u ostvarivanje vrhunskih rezultata isplati. Ne samo kroz osvajanje medalja i priznanja, već i kroz usvajanje pravih vrednosti i promovisanje zdravog načina života, bavljenje sportom predstavlja pravi primer u kom pravcu jedno društvo treba da se kreće i podsetnik mladim generacijama da se marljivim radom i posvećenošću stiže do željenog cilja.

Medalje koje ste osvojili su istovremeno priznanja i za vaše roditelje i trenere, kao i za sve sportske radnike koji prate i doprinose razvoju vaših karijera. Opština Mladenovac će nastaviti da vam pruža svu podršku kako bi vam se omogućili što bolji uslovi za bavljenje onim u čemu ste najbolji.

Čestitam vam na postignutim rezultatima i osvojenim medaljama i svima želim još mnogo sportskih i životnih uspeha u budućnosti", rekao je Glišić.

Na prvenstvu Beograda u atletici medalje su osvojili:

- OSNOVNE ŠКOLE:

60 m: Spasojević Lana (I-IV razred) OŠ "Momčilo Živojinović" I mesto

300 m: Jovanović Milica (V-VI razred) OŠ "Sveti Sava" I mesto

600 m: Radonjić Lena (V-VI razred) OŠ "Momčilo Živojinović" II mesto

300 m: Spasojević Mina (VII-VIII razred) OŠ "Momčilo Živojinović" II mesto

Bacanje kugle: Pavković Mihajlo (VII-VIII razred) OŠ "Momčilo Živojinović" II mesto

- SREDNJE ŠКOLE

Muška ekipa atletičara Gimnazije Mladenovac ostvarila je najveći uspeh osvojivši prvo mesto u konkurenciji svih srednjih škola na teritoriji grada Beograda.

U pojedinačnoj konkurenciji srednjih škola medanje su osvojili:

Muška štafeta 4h100 m - Gimnazija III mesto

400 m: Nikola Кuzmić - Gimnazija III mesto

800 m: Varvara Vasinjenko - Gimnazija III mesto

Skok u vis: Blažić Milica - Gimnazija III mesto

1000 m: 1: Pavlović Veljko - Tehnička Škola II mesto

Bacanje kugle: Ćirković Đorđe - Tehnička Škola III mesto

Skok u vis: Luković Ognjen - Tehnička Škola III mesto

Još jednom čestitamo svim učenicima, osvajačima medalja, njihovim nastavnicima fizičkog vaspitanja i školama na teritoriji Gradske opštine Mladenovac na postignutim uspesima.

Osvajacimedalja2
Osvajacimedalja3
Osvajacimedalja4
Osvajacimedalja5