logo

Aktuelnosti

Прошле године издато 2.600 грађевинских дозвола

Прошле године издато 2.600 грађевинских дозвола Како је јуче изјавио Драган Ђилас, градоначелник Београда, град Београд је за објекте површине од преко 800 квадрата прошле године издао укупно 2.623 грађевинске, односно локацијске дозволе. Годину дана раније издато је 1.920 дозвола, па је јасно да је учињен напредак. Од дана доношења новог Закона о планирању и изградњи, тачније у последња четири месеца, издато је преко 500 разних дозвола.

Градоначелник је истакао да постоје примедбе једног дела инвеститора да се нови закон не примењују довољно ажурно, али је нагласио да се грађевинске дозволе не могу издавати по систему који је важио у нека ранија времена.

– Сваки велики објекат који се гради у Београду под посебном је лупом јавности и надлежних служби. Ми данас свакодневно трпимо притиске од оних који су у претходном периоду навикли да чудном приватизацијом јефтино долазе до грађевинских земљшита. И данас имамо случај да је једна компанија имала право коришћења на 72 квадрата, а да сада жели да упише право коришћења на читавих 72.000 квадрата! Сви морају да схвате да је у овој земљи прошло време када се "пришивао капут за дугме" и да морају да плате коришћење грађевинског земљишта. Ако им је то скупо нека земљиште понуде граду, ми ћемо га врло радо откупити и понудити тржишту – казао је Ђилас.

Градоначелник је рекао да ће све примедбе на рачун Секретаријата за урбанизам бити размотрене и евентуалне грешке бити исправљене. Он је подсетио да рок за подношење захтева за легализацију истиче 11. марта и додао да ће нови Секретаријат за легализацију почети са радом у фебруару, као и да ће бити смештен на 16. спрату зграде "Инекса" у улици 27. марта.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.