Aktuelnosti

Nastavlja se dobra saradnja opštine i Nacionalne službe za zapošljavanje

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

Predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić sastao se sa direktorom filijale za Grad Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Dobrosavom Marićem. Sastanku su prisustvovali i Dejan Ivković, član opštinskog Veća, Dušan Ignjatović, zamenik predsednika Skupštine Gradske opštine Mladenovac, Vesna Živković – Kostić, načelnik Odeljenja za program zapošljavanja i preduzetništvo filijale NSZ za Grad Beograd i Željko Selimović, koordinator ispostave NSZ Mladenovac.

Na sastanku je bilo reči o budućoj saradnji i planovima za narednu godinu.

Kako je ocenjeno, opština Mladenovac i Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala za grad Beograd, imaju dugu i uspešnu saradnju koja se ogleda u zajedničkoj organizaciji Sajma za zapošljavanje, Kluba za traženje posla, obuke „Put do uspešnog preduzetnika“, ali i kroz sufinansiranje programa i mera aktivne politike zapošljavanja.

Već šestu godinu za redom Gradska opština Mladenovac izdvaja sredstva za sprovođenje javnih radova na kojima se angažuju osobe sa invaliditetom. Zahvaljujući sredstvima koja su izdvojili lokalna samouprava i Nacionalna služba za zapošljavanje ove godine angažovano je sedam osoba sa invaliditetom. Opština Mladenovac izdvojila je dodatna tri miliona dinara za zapošljavanje još devetnaest sugrađana koji spadaju u kategoriju teže zapošljivih lica, u okviru javnih radova.

U ovoj godini je uz podršku NSZ otvoreno 17 preduzetničkih radnji u Mladenovcu, a 27 nezaposlenih sa evidencije se zaposlilo uz finansijsku podršku NSZ poslodavcima.

NSZ Filijala za grad Beograd izdvojila je ove godine oko 300 miliona dinara za finansiranje aktivnih mera politike zapošljavanja. Povećani su pojedinačni iznosi za samozapošljavanje koji sada iznose 250.000 dinara po osobi, odnosno 270.000 dinara za invalide, a nova radna mesta će podržati sa 200.000, odnosno 240.000 dinara sa osobe sa invaliditetom.

Nszsaradnja1
Nszsaradnja2
Nszsaradnja3
Nszsaradnja4