Aktuelnosti

Uručene svetosavske nagrade najboljim učenicima

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

U svečanoj sali "Dr Elsi Inglis" organizovana je svečanost na kojoj su dodeljene svetosavske nagrade najuspešnijim učenicima mladenovačkih škola za ostvarene rezultate na međunarodnim i republičkim takmičenjima u prethodnoj školskoj godini.

Okupljeni oko imena i dela Svetoga Save, u želji da sačuvamo kontinuitet u nagrađivanju učenika koji su svojim radom u prethodnoj godini školi, porodicama i čitavom Mladenovcu doneli nagrade sa prestižnih takmičenja, i danas slavimo znanje, rad i najsvetije vrednosti koje je Sveti Sava proklamovao.

U ime gradske opštine Mladenovac, školsku slavu učenicima i prosvetnim radnicima čestitao je predsednik opštine, Vladan Glišić. Čestitke je uputio i svim dobitnicima Svetosavskih nagrada na postignutim uspesima i rezultatima.

"Prolazimo kroz teško vreme, koje od svih nas zahteva velike žrtve i odricanja. Te teškoće osećaju i naša deca i njihovi nastavnici. Boreći se da sačuvaju zdravlje svojih učenika, ali i svoje, prosvetni radnici su uspeli da nađu snage da nastave da uče i vaspitavaju svoje đake u specifičnim uslovima pandemije.

Iako je organizovanje onlajn nastave bio veliki izazov, kako za nastavnike, tako i za učenike i njihove roditelje, zahvaljujući naporima Vlade Republike Srbije i državnih organa, funkcionisanje ovog načina nastave je sprovedeno na najbolji mogući način.

Sigurno je da su se deca najbrže prilagodila tim uslovima, jer ona pripadaju novom vremenu, gde znanja i veštine stiču na potpuno drugačiji način od svojih roditelja. Zato, bez obzira na teškoće, oni su našli način da i u drugačijim uslovima pokažu svoje znanje i talenat i ostvare velike i zapažene rezultate.

U ovom teškom vremenu, kada su ljudska solidarnost, humanost i odgovornost na velikom ispitu, kao država i društvo pokazujemo dostojanstvo, podsećajući se vrednosti koje je na ovim prostorima postavio naš Sveti Sava. On nas je naučio šta znači ljubiti svoje najbliže, šta su ljudska čast i dostojanstvo, ali pre svega, da je znanje najveća čovekova vrlina. Imamo obavezu da to znanje gradimo i da, svakoga dana ulažemo sve više u njega, da budemo bolji i sposobniji, ali i da čuvamo svoje nasleđe i svoj identitet.

Uprkos teškom vremenu, smogli smo snage i mogućnosti i uradili smo dosta na uređenju škola i unapređenju uslova rada učenika i nastavnika, a tako ćemo nastaviti i u narednom periodu.

Upornim radom i zalaganjem možemo da učinimo mnogo kako bi napori prosvetitelja Svetog Save, Dositeja, Vuka i svih koji su gradili naše škole bili opravdani i sačuvana vizija Srbije kao zemlje znanja, po čemu će je prepoznavati i ceniti. Još jednom vam čestitam školsku slavu i želim vam mnogo zdravlja i uspeha u daljem školovanju i radu", rekao je Glišić.

Opština Mladenovac nagradila je najuspešnije učenike Monografijom "Arheološko nasleđe Mladenovca od ranog srednjeg veka do ranog modernog doba" ekskluzivnim delom u izdanju Gradske opštine Mladenovac i pametnim satovima koji su posebno obradovali mlade dobitnike.

Nagrađeni učenici:

Dragana Mijailović i Anđelka Mitrović, učenice Tehničke škole Mladenovac, za osvojeno treće mesto na Republičkom takmičenju "Dostignuća mladih" u kategoriji "TITAN"

Nađa Bošnjaković, učenica Osnovne muzičke škole "Stevan Hristić", za prvo mesto na republičkom takmičenju u solo pevanju

Neda Živanović, učenica Osnovne muzičke škole "Stevan Hristić", za drugo mesto na republičkom takmičenju u solo pevanju

Milica Lazarević, Nikola Mišić, Danijel Jovanović, Petar Milanović, Lazar Tolić, Mihajlo Jovanović i Isidora Ilić, učenici Tehničke škole Mladenovac, za prvo mesto na republičkom takmičenju "Dostignuća mladih" za primenu informacionih tehnologija u kompanijama, prvo mesto na Republičkom takmičenju "Dostignuća mladih" u kategoriji najbolja učenička kompanija i treće mesto na međunarodnom takmičenju učeničkih kompanija

Sofija Dvoštanski, učenica Osnovne muzičke škole „Stevan Hristić“, za drugo mesto na Međunarodnom takmičenju u kategoriji klarinet

Uz pridržavanje svih epidemioloških mera, u prisustvu nagrađenih učenika, predstavnika škola, crkve i opštine, u kraći kulturno-umetnički program izveli su učenici OMŠ “Stevan Hristić” i OŠ “Kosta Đukić”.

Svetosavskenagrade1
Svetosavskenagrade10
Svetosavskenagrade11
Svetosavskenagrade12
Svetosavskenagrade13
Svetosavskenagrade14
Svetosavskenagrade15
Svetosavskenagrade2
Svetosavskenagrade3
Svetosavskenagrade5
Svetosavskenagrade7
Svetosavskenagrade8
Svetosavskenagrade9