Aktuelnosti

Za bezbednost najmlađih Mladenovčana

Objavljeno u Aktuelnosti.

 Opština Mladenovac petu godinu za redom poklanja roditeljima novorođenih beba dečije autosedište i novčanu naknadu koja je od početka prošle godine povećana sa 10.000 na 20.000 dinara. Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju, danas je dodela autosedišta organizovana u dva termina, uz poštovanje svih mera prevencije.

„Drago mi je kada pojedine roditelje na dodeli autosedišta vidim po drugi ili treći put jer to znači da proširuju svoje porodice, a svima nam je želja da se u Mladenovcu iz godine u godinu rađa sve više beba. Ovaj poklon roditeljima znači zbog uštede kućnog budžeta, ali mi pre svega želimo da im ukažemo na značaj korišćenja autosedišta kako bi njihova deca bila zaštićena i bezbedna prilikom prevoza u automobilu. Do sada smo podelili više od 2000 autosedišta, a ovih dana raspisujemo javnu nabavku za ovu godinu tako da ćemo projekat „Autosedište za svako dete“ realizovati i ubuduće“, rekao je Stefan Ivanović, član Komisije za bezbednost saobraćaja.
Ivanović je dodao da kroz Program unapređenja bezbednosti saobraćaja Komisija godinama organizuje edukacije za predškolce i osnovce, takmičenja znanja iz oblasti saobraćaja sa vrednim nagradama, kao i edukacije za bicikliste i vozače poljoprivrednih mašina.
„Kroz ovaj program napravili smo poligone za bicikliste u tri osnovne škole, podelili više stotina rotacionih svetala traktoristima, više od 300 kaciga za bicikliste, oko 300 blutut slušalica za bezbedno telefoniranje tokom vožnje i oko 200 paketa obavezne opreme - prva pomoć, trougao i prsluk. Takođe, postavili smo LED merače brzine vozila kod OŠ „Sveti Sava“ u Selo Mladenovcu i u Kosmajskoj ulici u Bataševu u zoni škole „Sveti Sava“.
Ivanović je podsetio da je Komisija za bebzednost saobraćaja pokrenula elektronski servis „Stop kritikovanju, daj predlog!“ kao kanal komunikacije sa građanima u cilju lakšeg i efikasnijeg rešavanja problema.
„Mnogo inicijativa je pokrenuto i zahvaljujući odličnoj saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj vrlo brzo očekujemo njihovu realizaciju. Nedavno smo uredili zonu OŠ „Momčilo Živojinović“ a mogu da najavim i to da ćemo u naredna dva do tri meseca urediti još neke zone škola koje se nalaze na državnim putevima. U toku je i izmena saobraćajnog projekta na državnim putevima koji prolaze kroz opštinu Mladenovac u pogledu ograničenja brzine, postavljanja sfernih ogledala, obeležavanja pešačkih prelaza, sve u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja na putevima u našoj opštini“, rekao je Ivanović.
Roditelji su danas dobili na poklon i zaštitne maske sa logom Komisije za bezbednost saobraćaja i porukom „Voziš. Ne piješ.“
Asedista1
Asedista2
Asedista3
Asedista4
Asedista5