Aktuelnosti

Bezbednost na prvom mestu

Objavljeno u Aktuelnosti.

 Komisija za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac organizovala je još jednu dodelu dečijih autosedišta roditeljima novorođenih beba. Današnjem događaju prisustvovali su državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković i predsednik opštine Mladenovac, Vladan Glišić.

„Drago mi je kada vidim da jedna opština veliku pažnju posvećuje unapređenju bezbednosti saobraćaja. Vidim veliki broj roditelja koji ozbiljno shvataju pitanje bezbednosti svoje dece i to je ono što me raduje. Jedan od ciljeva Nacionalne strategije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije je da bude što manje žrtava u saobraćaju i da nema nastradale dece. Zato je važno da se kontinuirano radi na edukaciji svih učesnika u saobraćaju, naročoto najmlađih, kako bismo bezbednost saobraćaja podigli na najviši nivo. Apelujem na učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise. Odgovornost vozača, pre svega prema deci, kao i drugim učesnicima u saobraćaju je veoma velika i zato ih molim da ne sedaju za volan ukoliko su konzumirali alkohol, da poštuju propisano ograničenje brzine i koriste sigurnosne pojaseve, a na roditelje da decu pravilno prevoze u odgovarajućim atusedištima,“ rekao je Miličković.
 
Komisija za bezbednost saobraćaja opštine Mladenovac poklonila je roditeljima više od 2.000 dečijih autosedišta. I ove godine, osim projekta „Autosedište za svako dete“, u planu su brojne aktivnosti u vezi sa bezbednošću saobraćaja. Biće organizovane edukacije za učenike osnovnih škola i vozače poljoprivrednih mašina kao i veliki broj drugih promotivnih aktivnosti.
1ms1
1ms2
1ms3
1ms4
1ms5