Aktuelnosti

Јавни позив

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

Комисија за јавна признања Скупштине градске општине Младеновац, на основу члана 11. Одлуке о јавним признањима општине Младеновац  ("Сл. лист града Београда", бр. 5/05 - пречишћен текст, 19/05 и 45/07), упућује

 

Ј А В Н И    П О З И В
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ИНЦИЈАТИВА ЗА ДОДЕЛУ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА
ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2010. ГОДИНУ

 

I  Позивају се сви грађани и правна лица са пребивалиштем, односно седиштем на територији градске општине Младеновац (у даљем тексту: општина Младеновац), да учествују у поступку доделе јавних признања општине Младеновац, подношењем иницијативе, односно предлагањем кандидата за доделу следећих јавних признања:
1. Грб општине Младеновац додељује се појединцу или групи за заједничко дело, као и правном лицу без обзира на пребивалиште појединца, односно седиште правног лица, за највреднија достигнућа остварена у дужем временском периоду и укупно стваралаштво, који доприносе свеукупном развоју и афирмацији општине;
         2. Мали грб општине Младеновац додељује се појединцу за значајна остварења или групи за заједничко дело и то лицима старосне доби до 25 година, са пребивалиштем на територији општине Младеновац;
         3. Повеља општине Младеновац додељује се појединцу или групи за заједничко дело, са пребивалиштем, као и правном лицу са седиштем на територији општине Младеновац, за изузетне резултате остварене у претходној години у областима: привреда, пољопривреда, туризам, образовање и васпитање, наука, култура, здравствена заштита, социјална и дечија заштита, спорт, новинарство и публицистика, екологија, архитектура и урбанизам;
         4. Захвалница додељује се домаћим и страним институцијама, општинама, градовима и другим правним лицима, као и појединцима за заслуге постигнуте на плану успостављања успешне сарадње, пружања помоћи и остваривања пројеката од посебног значаја за општину Младеновац, без обзира на пребивалиште појединца, односно седиште правног лица.
               Јавно признање не може се доделити изабраном, именованом и постављеном лицу у органима Општине, док му траје мандат.

         II Иницијатива се подноси Комисији за јавна признања у писаној форми са подацима о предложеном кандидату (име, презиме, година и место рођења, адреса, односно фирма и седиште правног лица), образложењем (разлозима за подношење иницијативе) и личним подацима подносиоца иницијативе, најкасније до 1.7.2010. године, до 16 часова, преко писарнице Општинске управе или поштом на адресу Скупштина градске општине Младеновац, Комисија за јавна признања, Јанка Катића бр. 6, 11400 Младеновац, са назнаком - Иницијатива за јавна признања, закључно са 1.7.2010. године.
Непотпуне и неблаговремене иницијативе неће бити узете у разматрање, као и иницијативе којом физичко или правно лице само себе предлаже за доделу јавног признања, односно иницијативе којом правно лице за доделу јавног признања предлаже члана своје управе и обрнуто.

III Одлуку о додели јавних признања доноси Скупштина градске општине Младеновац, на предлог Комисије за јавна признања, а јавна признања додељују се на свечаној седници Скупштине градске општине Младеновац, 2. августа 2010. године.

IV Додатне информације могу се добити у Кабинету председника градске општине Младеновац, улица Јанка Катића бр. 6, или на телефон 8241-619.

СКУПШТИНА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ
КОМИСИЈА ЗА ЈАВНА ПРИЗНАЊА