Aktuelnosti

Počela rekonstrukcija Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Mladenovcu

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, Nataša Stanisavljević, prisustvovala je danas početku radova na renoviranju Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Mladenovcu. Kako je tom prilikom precizirala, ovaj Dnevnik boravak ima 42 korisnika o kojima brine 22 zaposlena.

"Predviđeni su kompletni sanitarni radovi kako bi korisnici u Dnevnom boravku imali najbolje moguće uslove. Grad Beograd ulaže u dalji razvoj socijalne zaštite i infrastrukturu ustanova jer želimo najbolje i za korisnike i zaposlene. Rok za završetak radova je 45 dana, a nakon toga sledi opremanje novim nameštajem i opremom. Vrednost radova je oko 9,5 miliona dinara sa PDV-om", navela je Nataša Stanisavljević.

Ona je najavila da ove godine počinje izgradnja novog dnevnog boravka u Barajevu, a sledeće godine još jednog objekta u Zemunu.

Predsednik opštine Mladenovac, Vladan Glišić, zahvalio je Gradu Beogradu i resornom sekretarijatu na domaćinskom odnosu prema prigradskim opštinama.

"Ovo je ogromna investicija za nas, koja je važna za sve građane, a posebno jer se ovaj objekat renovira posle 15 godina. Nadam se da će se ovakav odnos Grada prema prigradskim opštinama nastaviti. Imamo dobru saradnju sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i nadam se da ćemo sve zajedničke projekte do kraja godine ispuniti kvalitetno", rekao je Glišić.

Snežana Živanić, rukovodilac Organizacione jedinice u sistemu dnevnih boravaka Grada Beograda, ukazala je da su i roditelji i korisnici prezadovoljni.

"Očekujemo nove i promenjene uslove adekvatne vrstama i stepenu hendikepa koje naši korisnici imaju. Socijalna politika je osetljiva tema i gradski Sekretarijat o tome razmišlja na autentičan i adekvatan način. Čast mi je što sam deo tima koji vodi računa o ranjivim društvenim kategorijama kojima je pomoć potrebna", istakla je Živanić.

Majka korisnika ove ustanove, Marica Drobac, ocenila je da je Dnevni boravak ustanova koja je nezamenljiva.

"Mnogo mi znači Dnevni boravak sa svim sadržajima koje nudi. Osoblje je predivno i vodi računa o svima na izuzetan način", rekla je Marica Drobac.

Renoviranjedbor1
Renoviranjedbor2
Renoviranjedbor3
Renoviranjedbor4
Renoviranjedbor5
Renoviranjedbor6
Renoviranjedbor7
Renoviranjedbor8