Aktuelnosti

Promovisan roman "Zamišljaj srca", autorke Marije Đokić

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

U galeriji Foaje Centra za kulturu i turizam Mladenovac promovisan je roman „Zamišljaj srca“ autorke Marije Đokić. Marija je novinar i urednik emisije na Zdravlje TV koja se bavi temama usko vezanim za zdravlje, a prvi put se oprobala i kao pisac. 

Predstavljajući svoj prvi roman, autorka je istakla da je delo napisano na osnovu istinitih događaja i obuhvata period od završetka Prvog svetskog rata do danas. Roman je priča o našim korenima, emotivna novela o ljubavi, čojstvu i junaštvu, srpskoj porodici i selu iz kog smo potekli. To je priča o podvizima žena kao centralnih figura.

Na veoma posećenoj promociji, o prvoj knjizi ove autorke govorili su i čitali odlomke Ana Nikvul i Ognjen Petrović, dok je u muzičkom delu programa nastupio violinista Dimitrije Vulević.

Marija Đokić je Mladenovčanka,  rođena u Beogradu, a odrasla je u selu Pružatovac. Osnovnu i srednju školu završila je u Mladenovcu. Na Beogradskom univerzitetu završila je Visoku zdravstvenu školu i Fakultet za poslovne studije.

Na veoma posećenoj promociji o  prvoj knjizi ove autorke govorili su i čitali odlomke Ana Nikvul i Ognjen Petrović, dok je u muzičkom delu programa nastupio violinista Dimitrije Vulević.

Marijadjokic1
Marijadjokic2
Marijadjokic3
Marijadjokic4
Marijadjokic5
Marijadjokic6