Društvo

Колеги направили кућу

Objavljeno u Društvo.

МЛАДЕНОВАЦ - На иницијативу генералног директора и сувласника младеновачког предузећа "Маковица" Слободана Секулића покренута је акција да се колеги Влади Павловићу (29) из Велике Иванче, који је доскоро живео у трошној кући од блата, без воде, струје и основних услова за живот, помогне и изгради нова кућа.
Свих 280 радника ове фирме која се бави производњом хлеба одмах је прискочило у помоћ, брзо су скупили новац и прионули на изградњу куће. Већи део новчаних средстава је обезбедила фирма у којој Влада ради. Кућа од 68 квадрата никла је за само месец дана. Кућа има две собе у поткровљу, а у приземном делу дневну и спаваћу собу, кухињу и купатило. Захваљујући бројним спонзорима, Влади је на коришћење предата у потпуности опремљена кућа.

- Радници су скупљали паре на добровољној бази, колико је ко могао. За хумане акције није битна сума, већ је битна добра воља - каже Слободан Секулић.
По његовим речима, Влада је својим радом и квалитетом скренуо пажњу на себе. За Владину тешку стамбену ситуацију, директор је сазнао од колегиница.

Влада је до своје 29. године проживео доста тешких тренутака. Како његови родитељи нису имали средстава да га издржавају, са осам година је смештен у Дом за незбринуту децу, а одатле у хранитељску породицу у Лисовиће, где је боравио до своје 18 године. Онда је пожелео да се врати у своје родно село, али пошто није могао да нађе посао, прихватио га је један комшија који га је упослио да брине о његовом имању, а пре две године Влада је преко програма "Прва шанса" дошао у "Маковицу" на место млинара.

- Пресрећан сам, не могу да искажем речи хвале за колеге и директора коме сам неизмерно захвалан. Нема пуно оваквих људи који су спремни да помогну у тешким ситуацијама - прича с осмехом Влада.

Хуманост на делу

Поред спортских акција које "Маковица" редовно спонзорише, до сада је учествовала у акцији спонзорисања породице са седморо деце у Великој Крсни и породице са осморо деце у Младеновцу.

 

Марија Николић | 04. 07. 2011. - 13:00 | Фото: М.Н. |
Извор  : www.blic.rs