Obrazovanje

Изабрана најлепша еко фотографија и слоган

Objavljeno u Obrazovanje.

Најлепшом еко фотографијом и слоганом, Младеновачки ученици дали су свој допринос Светском дану заштите животне средине који се обележава 5. јуна.

Светски дан заштите животне средине се обележава у целом свету сваког 5. јуна кроз разне активности и кампање, са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине. Тако ће и данас у Србији оввај датум бити низом манифестација и акција посвећених указивању на неопходност веће бриге о очувању природе.

Градска општина Младеновац је у оквиру пројекта "Мисли глобално ради локално", објавила јавни конкурс за избор најбољих радова на тему "Најлепша еко фотографија" и "Слоган за мој град" на којем су учествовали ученици средњих школа.

До закључења конкурса приспело је укупно 28 радова, и то 17 радова на тему "Најлепша еко фотографија" и 11 радова на тему "Слоган за мој град".

Након прегледа приспелих радова, Комисија је за најлепшу еколошку фотографију прогласила рад Јоване Новаковић, ученице Гимназије, која је награђена са 6.000 динара.

Прву утешну награду у износу од 2.000,00 динара добила је Дина Јовановић, ученица Гимназије, а другу утешну награду у износу од 2.000,00 динара Невена Јанковић из младеновачке Гимназије.

Прва награда - Јована Новаковић

За радове на тему "Слоган за мој град" Комисија је доделила прву утешну награду од 2.000 динара, Стефану Јанковићу, ученику Техничке школе за слоган :

"Младеновац свако сања, топла вода Селтерс бања".

Иначе, у овој категорији нису додељене остале награде, јер нису испоштовани критеријуми конкурса, па ја Комисија донела Одлуку да се конкурс понови.

Приликом избора најбољих радова Комисија се придржавала утврђених критеријума као што су: оригиналност, иновативност, уметничка вредност, изворност, креативна способност, савремени приступ и посвећеност Младеновцу.

Прва утешна награда -  Дина Јовановић

 

 

 

 

 

 

До закључења конкурса приспело је укупно 28 радова, и то 17 радова на тему "Најлепша еко фотографија" и 11 радова на тему "Слоган за мој град".

 

Друга утешна награда - Невена Јанковић