Obrazovanje

Безбедност поред пруге

Datum: . Objavljeno u Obrazovanje.

 

 

Едукативни тим "Железница Србије" одржао је данас предавање у Основној школи "Коста Ђукић". Циљ акције је да се деца упознају са основним правилима безбедног и правилног понашања у близини пруге и пружних прелаза.

Акција "Опрез!Изабери живот!" наменњена је деци млађег школског узраста са намером да се обиђе што већи број градова и општина где је заступљен железнички саобраћај.

Ученици од првог до четвртог разреда школе "Коста Ђукић" упознали су се са правилима понашања у близини пруге, пружног прелаза, пружним знацима као и опасностима од играња у близини вагона, пре свега високонапонске мреже. Предавања су одржана и у основним школама "Свети Сава" и "Момчило Живојиновић". Предавању је присуствовао и Дејан Степановић, члан Већа градске општине Младеновац, задужен за област образовања.

Током ранијих акција стручни тимови предузећа "Инфраструктура железнице Србије" а.д. обишли су преко 150 основних школа широм Србије, а презентацију је одслушало преко 100.000 деце узраста од првог до четвртог разреда.