Poljoprivreda

"Дани пољопривреде" општине Младеновац

Objavljeno u Poljoprivreda.

"Дани пољопривреде" општине МладеновацСа четири сајамске манифестације 11. септембра биће обележени овогодишњи "Дани пољопривреде" општине Младеновац. Шеснаеста регионална изложба говеда сименталске расе, 9. Општинска изложба оваца винтербег расе, 6 Сајам ситне пољопривредне механизације и Друга регионална изложба воћа и грожђа окупиће у четвртак пољопривредне произвођаче на житно – сточној пијаци у Баташеву.
Организатори ових традиционалних манифестација које окупљају пољопривреднике из Младеновца и околине су Завод за пољопривреду "Космај" , Земљорадничка задруга "Влашка" и ЈКП "Пијаце – Младеновац".
Као и прошле године највеће интересовање пољопривредника биће за учешће на изложби говеда сименталске расе. Сточари из Младеновца, Лазаревца, Сопота и Барајева изложиће око 120 својих најбољих грла. Излагачи из ових општина представиће своје прозводе и на изложби воћа и грожђа.
У организацији ЗЗ "Влашка" узгајивачи из овог села и Гроцке изложиће 150 оваца винтербег расе као и 35 грла липске овце и 10 грла алпине козе.
Сајам ситне пољопривредне механизације окупиће произвођаче и продавце опреме и делова из Војводине, Крагујевца, Београда, Смедеревске Паланке, Гроцке и Младеновца. Почетак ове манифестације заказан је за 10 часова.

Покровитељи "Дана пољпоривреде" су Скупштина града Београда, СО Младеновац и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.