Poljoprivreda

Шести Дани воћа у Дубони

Objavljeno u Poljoprivreda.

 

Тридесетак воћара из Дубоне изложило је своје производе на манифестацији "Дани воћа" која се по шести пут организовала 28. августа у овом селу. Традиционалну ревијалну изложбу воћа организовали су тамошњи произвођачи уз подршку градске општине Младеновац.

Изложби воћа присуствовала је Гордана Димитријевић Бјеличић, члан Већа градске општине Младеновац задужана за пољопривреду Младеновац као и представници Пољопривредне и саветодавне стручне службе "Младеновац". Посетиоцима су се представили чланови КУД "Дубона", са неколико кореографија.

Јовица Јовановић, председник организационог одбора изложбе, захвалио се произвођачима и свима који су помогли одржавање "Дана воћа".

- Циљ нам је да не прекинемо традицију и наставимо са организовањем ове манифестације као и да је подигнемо на виши ниво од наредне године, како у погледу броја излагача, тако и што се тиче пратећег, културно уметничког програма. Упркос свим потешкоћама, можемо рећи да је ова година за воћаре задовољавајућа - рекао је Јовановић.

Посетиоци су имали прилике да виде и дегустирају изложене брескве, јабуке, грожђе и шљиве из воћњака произвођача из Дубоне, а приредба је као и до сада имала хуманитарни карактер. Изложено воће организатор је наменио малишанима из младеновчког Дневног боравака за децу и омладину ометену у развоју, Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Делфин" и Дому за незбринуту децу у Звечанској.