Образовање

ADSL Интернет у свим школама

Датум: . Објављено у Образовање.

ADSL Интернет у свим школамаСве основне и средње школе у Србији добиће у наредних шест месеци по један ADSL прикључак за приступ Интернету, брзине 16 мегабајта у секунди, што ће омогућити да све учионице у једној образовној установи буду прикључене на глобалну мрежу. Протокол о увођењу Интернета у школе потписали су јуче у Влади Србије министар просвете Жарко Обрадовићи генерални директор Телекома Бранко Радујко.

Обрадовић је казао да ће ова инвестиција коштати 1.851 динар, односно да ће свака школа платити по један динар. Он је додао да ће увођење Интернета побољшати проток информација не само из Министарства просвете, већи из области образовања, као и да ће повећати информатичку писменост ђака. Министар је истакао да се ова акција одвија под покровитељством председника Републике Бориса Тадића.

На питање да изнесе податке о опремљености школа информатичком опремом, он је казао да у Србији не постоје поуздани подаци ни о томе колико школа нема рачунар ни подаци о томе који проценат школа има потпуно опремљене рачунарске учионице.