Актуелности

Скупштина усвојила ребаланс буџета

Објављено у Актуелности.

altНа првој ванредној седници општинске Скупштине одборници су усвојили ребаланс општинског буџета којим је прерасподељен буџетски вишак од 42 милиона динара.

Првим овогодишњим усаглашавањем прихода и расхода нераспоређена буџетска средства опредељена су за различите програме и кориснике, између осталог и за инфраструктурне радове на изградњи канализације, обнову водоводне мреже, реконструкцију Музеја, спортске терене.

Ликвидациони управник у угашеном Јавном предузећу "ДИП Младеновац", Милица Зечевић обавестила је Скупштину о пријављеним потраживањима која повериоци имају према овом предузећу, а која су његовим гашењем пренета на терет општинског буџета.

Све одборничке групе сложиле су се да надлежни органи испитају околности и утврде одговорност лицам, под којима је дошло до склапања уговора између ЈП "ДИП Младеновац" и приватне фирме "Север електро", а којим је проузрокована материјална штета општинском буџету у износу од преко седам милиона динара.

Скупштина је усвојила Одлуку о избору Бранка Милорадовића на место директора Центра за културу и туризам на основу спроведеног јавног конкурса.