Актуелности

Надвожњак од сутра отворен за саобраћај

Датум: . Објављено у Актуелности.


Како нам је данас најавио Бранислав Јовановић, председник општине Младеновац, надвожњак ће сутра увече бити отворен за саобраћај. Радови на самој мостарској конструкцији и лежишту које је било оштећено су завршени тако да саобраћај може да се пусти. Остатак посла се наставља, пре свега на стављању нових светиљки, фарбању ограде и свему што не омета саобраћај.

Иначе, радови вредни преко 28 милиона динара на обнови надвожњака почели су 10. јуна, а због безбедности радника и квалитета обављања посла, надвожњак је морао бити затворен за саобраћај, док су пешаци преко моста несметано прелазили. Пројекатом је предвиђена санација главног стуба, замена дилатација на главној и прилазној конструкцији, замена лежишта, одвод воде са коловоза, поправка челичне конструкције и асфалтирање коловоза и тротоара.

Надзор радова врши ЈП "ДИП – Младеновац", као и надлежне службе ЈП "Железнице Србије". Садашњи мост преко којег свакодневно прелази хиљаде возила и пешака изграђен је пре скоро 40 година на месту тадашњег старог железничког моста.