Актуелности

Пријем за добровољне даваоце крви

Објављено у Актуелности.

Пријем за добровољне даваоце крвиПоводом Националног дана добровољних давалаца крви, секретар Скупштине општине Младеновац, Предраг Вулиновић, угостио је наше суграђане, добровољне даваоце крви као и представнике Црвеног крста Младеновца, фирми и школа које су помогле афирмисању ове хумане делатности. Пријему су испред Црвеног крста Младеновца присуствовали Миливоје Радосављевић, председник и Весела Јевтић, секретар ове организације.

Радосављевић је поздравио све присутне и нагласио да су крв и продукти од крви неопходни за лечење свих животно угрожених болесника, те да је здрав човек једини извор ових лекова. Он је додао да годинама младеновачки Црвени крст улаже огромне напоре у мотивисању људи да дају крв што даје видне резултате.

– Годинама наша општина према броју давалаца и прикупљених јединица заузима заузима високо месту у односу на друге београдске општине. У акцијама које су реализоване током 2009. године на 36 пунктова прикупљено је 1.889 јединица крви чиме је план остварен са 90,60 посто тако да је Младеновац на трећем месту у односу на друге београдске општине. На пријему који је одржан 7. маја у Скупштини града Београда присуствовала је трочлана делегација из Младеновца. Прву награду на конкурсу "Крв живот значи", у категорији од првог до осмог разреда добила је Оливера Живојиновић, ученица осмог разреда ОШ "Коста Ђукић", а она је добитник и друге награде на републичком нивоу − рекао је Радосављевић и додао да наведени резултати довољно говоре о нама јер оно што радимо сигурно нас не осиромашује већ обогаћује.

Поздрављајући госте у име председника општине, Бранислава Јовановић, секретар Скупштине ГО Младеновац, Предраг Вулиновић је рекао сви добровољни даваоци крви предстваљају узор грађанима Младнеовца.

− Сви ви који ћете данас добити признања сте мој узор и желим да вас поздравим као људе који несебично дајете, без калкулације. Мислим да све у животу треба радити без калкулације и онда је успех загарантован. Зато је наш Црвени крст у Младеновцу и успешан на нивоу Србије. Људи који раде у овој организацији промовишу хуманост у нашој општини, а мислим да тога данас има све мање. Због тога вам у име Градске оптшине Младеновац свима захваљујем − рекао је Вулиновић.