Актуелности

Министар Момировић посетио Млекару „Границе“ и компанију „Библи“

Објављено у Актуелности.

Министар унутрашње и спољне трговине, Томислав Момировић, заједно са председником градске општине Младеновац, Владан Глишић, посетио је данас Млекару “Границе” и компанију “Библи”.


Током посете, Момировић се упознао са производима ових младеновачких компанија, заступљеношћу на тржишту, процесом производње и другим аспектима њиховог рада.


„Домаћа предузећа попут млекаре “Границе” и фирме “Библи” су окосница одрживог развоја. Циљ нам је да подржимо домаће привреднике и домаће производе који својим квалитетом имају велики потенцијал и на највећим иностраним тржиштима”, рекао је министар Момировић.
Истакао је да велике стопе БДП-а које су остварене претходних година морају да осете све компаније, компаније мале и средње величине и да то мора да осети сваки запослени јер, иначе, како каже, није урађен добар посао.


Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да је сарадња са ресорним министарством од изузетног значаја како би се на најбољи и директан начин пласирали производи на тржиште.


„Млекара „Границе“ и компанија „Библи“ су изузетно важне за нашу општину и препознате су као друштвено одговорне компаније. Њихови производи су бренд Младеновца. Честитам им на многим признањима и на великој производњи коју остварују. Желим и да им се захвалим на успешној и доброј сарадњи са општином“, рекао је Глишић.


Нагласио је да је недавно урађена комплента рекострукција улице Николе Пашића у којој се налази Млекара "Границе", чиме је олакшан приступ возилима ове фирме, и истакао да је на територији целе општине изграђена гасификациона мрежа, те ће се у врло брзом року почети са потписивањем уговора са првим корисницима, што ће много значити за привреднике Младеновца.


Организациони директор Млекаре „Границе” Немања Вукадиновић рекао је да је у овој фирми, која послује 30 година, запослено више од 200 радника и да се дневно прерађује 80 тона млека.


„Поред многобројних признања која смо добили за своје производе, млекара „Границе“ може да се похвали и ознаком „Чуваркућа“ која представља потврду веома квалитетног производа домаћег порекла“, истакао је Вукадиновић.


У компанији „Библи“ запослено је близу 30 радника, углавном мештана из села Пружатовац, где се и налази производња.
“На овај начин развијамо локалну економију, бринемо о локалној заједници и чинимо све да људи остану да живе на својим огњиштима и да имају прилике и да раде у близини свог дома“, рекао је директор Грегор Губеринић.

Tomamona1
Tomamona2
Tomamona3
Tomamona4
Tomamona5