Актуелности

Одржана Светосавска академија – награђени ученици за постигнуте резултате

Објављено у Актуелности.

Градска општина Младеновац организовала је Светосавску академију на којој су додељене награде за 112 ученика основних и средњих школа за остварене изузетне резултате на такмичињема у претходној години. Ученици су награђени књигом „Младеновац некада и сада“, аутора Славомира Војиновића.

Академија је почела извођењем химне Светом Сави, након чега су пристутни имали прилику да уживају у драмском програму који су ове године припремили ученици Основне школе „Момчило Живојиновић“.

Честитајући школску славу Савиндан, председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, истакао је да је Свети Сава научио народ вредностима као што су љубав, мирење, праштање, знање, истинољубље, част и достојанство.

„Нека нам личност и дело Светога Саве, његова мудрост, искрена вера и цивилизацијске вредности које је чврсто утемељио, буду пример како се служи своме народу. Окупљени око ових начела, сада и у будуће, чувајмо се међусобно и чинимо добро једни другима“, рекао је Глишић.

Честитке на постигнутим успесима и резултатима упутио је свим добитницима Светосавских награда са жељом да наставе да граде углед Младеновца, исто онако како су то геренације чиниле пре њих.
„Развијајте даље своје таленте и негујте лепо васпитање“, истакао је Глишић.

Svetosavska1
Svetosavska2
Svetosavska3
Svetosavska4
Svetosavska5