Актуелности

Пољопривредници упознати са могућностима ИПАРД програма

Објављено у Актуелности.

У Свечаној сали „др Елси Инглис“ одржана је информативна радионица организована са циљем упознавања пољопривредника са детаљима првог јавног позива у оквиру Мере 1 – Инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава који је отворен до 24. маја.

Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и ИПАРД агенције информисали су пољопривреднике о могућностима финансирања кроз ИПАРД програм, који обухвата подршку за изградњу и опремање објеката у примарној производњи, као и подизање производних засада вића и матичних засада воћа и грожђа.

Радионици је присуствовао велики број пољопривредних произвођача са територије општине Младеновац који су искористили прилику да се детаљније упознају са условима које овај програм нуди.

Сектори који могу користити ове подстицаје укључују млекарство, производњу меса, воћарство, повртарство, производњу житарица и индустријског биља, виноградарство, производњу јаја и рибарство.

Радионицу су организовали Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Пољопривредна саветодавна и стручна служба Београд и Градска општина Младеновац.

Ipard1
Ipard2
Ipard3
Ipard4
Ipard5