Актуелности

Aсфалтирана улица Аранђела Илића у Ковачевцу

Датум: . Објављено у Актуелности.

 

Екипе ЈП "Београд пут" завршиле су асфалтирање улице Аранђела Илића у Ковачевцу. Вредност радова је 900.000 динара, а дужина асфалтиране улице око 200 метара.

Председник Привременог органа градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да улица Аранђела Илића повезује два засеока у Ковачевцу те да је у том смислу важна за мештане, нарочито за децу која користе улицу на путу до школе.

– Задовољан сам што смо успели да испунимо још једну иницијативу грађана. Трудићемо се да и даље испоштујмо све захтева грађана, равномерно у свим деловима општине Младеновац. Жеља нам је да све послове на инфраструктури уведемо у системске оквире, а то значи да предлоге и потребе грађана добијамо преко месних заједница. Мислим да је то основна улога и функција месних заједница. Такође, определили смо средства и за постављање уличне расвете, а урађен је и план постављања стубова расвете. Нажалост, огроман је рачун за јавну расвету који успевамо редовно да плаћамо – рекао је Глишић. 

Он је подсетио да се за кратко време доста тога урадило у Ковачевцу, месној заједници са преко 5000 мештана. Ове недеље реконструисана је и асфалтирана Великобунарска улица у дужини од 530 метара као и Пут за Новаке. Такође, око 1000 метара некатегорисаних путева покривено је каменом и струганим асфалтом, а општина је финансирала ограђивање школског дворишта основне школе "Живомир Савковић" као и уградњу видео надзора.