logo

Oбавештење - Увид у бирачки списак за подручје градске општине Младеновац (Републички избори)

На основу члана 14, 15. и 16. Закона о јединственом бирачком списку ("Сл. гласник РС", број 104/2009 и 99/2011) и Одлуке о расписивању избора за народне посланике ("Сл. гласник РС", број 21/2016), даје се

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Поводом расписаних избора за народне посланике, који ће се спровести дана 24. априла 2016. године, обавештавају се грађани који имају пребивалиште, односно боравиште на територији градске општине Младеновац, да могу извршити увид у бирачки списак за подручје градске општине Младеновац и по потреби покренути поступак за упис, брисање, измену, допуну или исправку у списку.

Бирач који ће на предстојећим изборима за народне посланике гласати по месту боравишта у Републици Србији, односно на територији градске општине Младеновац (ако је место боравишта на територији градске општине Младеновац), дужан је најкасније пет дана пре закључења бирачког списка, односно до 3. априла у 24,00 часа, да Управи градске општине Младеновац поднесе захтев за упис података у бирачки списак да ће на предстојећим изборима гласати по месту боравишта.

Бирач који ће на предстојећим изборима за народне посланике гласати по месту боравишта у иностранству (ако је место пребивалишта на територији градске општине Младеновац), дужан је да најкасније пет дана пре дана закључења бирачког списка, односно до 3. априла у 24,00 часа да, преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије, поднесе захтев Управи градске општине Младеновац, да ће на предстојећим изборима гласати у иностранству.

Увид у бирачки списак заинтересовани грађани могу извршити у просторијама Управе градске општине Младеновац, у улици Јанка Катића бр. 6, канцеларије број 10 и 11, сваког радног дана у периоду од 7,30 до 18,00 часова и суботом и недељом у периоду од 9,00 до 14, 00 часова.

Заинтересовани грађани дужни су да приликом провере код себе имају важећу личну карту.

Захтев за упис, брисање, измену или исправку у бирачком списку предаје се Одељењу за општу управу Управе градске општине Младеновац, у улици Јанка Катица бр. 6, канцеларије број 10 и 11.

Захтев се подноси најкасније до 8. априла 2016. године у 24,00 часа.

По истеку овог рока (уз претходну проверу), захтев за упис, брисање, измену, допуну или исправку, предаје се Министарству надлежном за послове управе, најкасније 72 сата пре дана одржавања избора, односно до 20. априла 2016. године, у 24,00 часа.

УПРАВА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ
Број: III-08-208-2-112/2016, 9.3.2016. године

Начелник
Гордана Миловановић

Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2022.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.