logo

Актуелности

Покретна канцеларија Горана Весића са грађанима Младеновца

 

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је својом покретном канцеларијом неколико места у општини Младеновац и том приликом разговарао с грађанима ове општине.

Весић је заједно са председником општине Владаном Глишићем и сарадницима обишао места Сенају, Влашку, Велику Иванчу, Јагњило, Међулужје, као и центар Младеновца.

– Данас сам читав дан провео у општини Младеновац и обилазио места у која сам већ долазио и разговарао са људима шта може да се уради како би њихов живот био бољи. Задовољан сам што смо у сваком месту нешто урадили. У Сенаји радимо дечје игралиште, мост и копамо бунар захваљујући коме ће село добити воду. Обишао сам и ископавање рени бунара, а у овом тренутку у Младеновцу копамо њих девет и они ће обезбедити нових 45 литара воде. Сада ова општина има између 100 и 105 литара воде, што значи да ће се капацитет повећати за преко 40 процената. То ће дефинитивно решити проблем са водоснабдевањем у Младеновцу – истакао је Весић.

Према његовим речима, у Јагњилу је урађена нова капела на гробљу, што су грађани и тражили, а осим тога радиће се и месна заједница.

– Посетио сам и Иванчу, где такође радимо капелу, у Међулужју радимо спортски терен и дечје игралиште, као и капелу, канализацију, гасификацију. Радимо и тротоаре, тако да кад је Међулужје у питању сигуран сам да се деценијама није више радило него сада. У Младеновцу радимо и три дечја игралишта, што смо договорили са грађанима, биће још оваквих игралишта јер је то и потребно овој општини. Потребна су и игралишта за кућне љубимце, али и други садржаји. У Младеновцу радимо и велики број зграда, сређују се улази, поштанки сандучићи и тиме показујемо да нам је сваки део Београда важан. Младеновац  нам је важан колико и Теразије и сви треба да имају исти комфор живота – нагласио је Весић.

Разговарао сам са председником општине да почну да раде пројекте уређења тргова у селима, рекао је Весић и додао да се тренутно раде четири трга у Сурчину.

– Нема разлога да свако насељено место нема свој трг испред месне заједнице, где могу да буду клупе, столови за шах, заеленило и где људи могу да се окупљају. Свако насељено место треба да постане урбана целина – појаснио је Весић и додао да рецимо у Сенаји деца нису имала игралиште и да свако насеље мора да има основне ствари.

Весић је рекао да се тренутно ради пројектовање секундарне водоводне мреже за дванаест месних заједница, након чега ће Град Београд градити ову секундарну мрежу.

– У међувремену ће 2024. године бити завршена последња фаза водовода Макиш-Младеновац тако да ће и Младеновац бити прикључен на градску фабрику воде у Макишу. То значи да ће свака кућа у тих 12 последњих месних заједница имати стабилно водоснабдевање. Тиме ћемо решити те основне ствари важне за живот грађана, а кроз пројекат „Чиста Србија” сигурно ће више од 50 одсто Младеновца бити покривено канализацијом. Остатак ћемо радити као што радимо у Међулужју са постројењима за прераду отпадних вода која су издвојена за једно село – прецизирао је Весић.

Он је нагласио да ће до 2026. године бити завршен и пројекат Бг воза што значи да ће се са садашњих три или шест полазака дневно од Београда до Младеновца и обратно повећати на између 30 и 40 дневних полазака.

– Тако ћемо подићи сваки део града јер то је права политика коју људи желе да виде и да осете, а која значи да бољи квалитет живота – истакао је Весић и додао да је задовољан како се ради у Младеновцу и да је Град Београд у томе много помогао.

Он је посебно нагласио да ће сигурно бити изграђена једна фабрика у Младеновцу која би покрила Сопот и Младеновац, те да ће се на тај начин решити проблем незапослености у овом делу града.

Vesicposeta1
Vesicposeta2
Vesicposeta3
Vesicposeta4

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.