logo

Актуелности

Ново јавно паркиралиште у Младеновцу

 

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је новоизграђени паркинг у центру општине Младеновац. Догађају су присуствовали председник општине Младеновац Владан Глишић и директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић.

Весић је рекао да се реализацијом овог пројекта настављају радови на уређењу града и градских општина.

– Једна од ствари које смо обећали Младеновчанима јесте управо уређење паркинга. Ово је први уређени паркинг у Младеновцу који обезбеђује место за 100 аутомобила. Новац за уређење обезбедила је Општина из буџета и на томе им захваљујем. На овај начин се подиже квалитет живота људи. У непосредној близини паркинга је аутобуска станица и веома је важно да људи који долазе из других делова Младеновца имају где да оставе аутомобил и наставе пут ка жељеним дестинацијама – рекао је Весић.

Он је истакао да се у Младеновцу тренутно гради и девет бунара.

– Тренутно, младеновачки водовод обезбеђује проток од 105 литара у секунди, док ће изградња девет рени бунара обезбедити додатних 45 литара воде у секунди. То ће бити више него довољно за период док Младеновац не буде спојен на регионални водовод Макиш–Младеновац. Тренутно пројектујемо водоводну мрежу за 12 месних заједница, а када тај посао буде завршен, почећемо са изградњом секундарне водоводне мреже. Све наведено значи да у року од неколико година у Младеновцу више неће постојати ниједна кућа која није прикључена на водовод. То је велики успех упркос чињеници да је 21. век и да те ствари нису за похвалу. Такође, тренутно се граде и четири игралишта у Младеновцу, трансфер-станица за отпад, као и рециклажни центар. Младеновац ће бити обухваћен и пројектом „Чиста Србија”, што значи да ће део центра, као и део околних насеља добити канализацију и пречистаче отпадних вода, што тренутно радимо у Међулужју. Све то је доказ колико се тренутно улаже у ову општину и колико је важно да се Младеновац правилно развија – додао је Весић.

Он је подсетио да постоји обећање Владе Србије, али и Града да ће у Младеновац доћи и један велики инвеститор.

– Општини Младеновац је потребна једна фабрика с обзиром на то да су некадашње велике фабрике ове општине престале са радом током транзиције. Када све то будемо завршили, Младеновчанке и Младеновчани ће осетити бољитак и живети боље и комфорније. За нас је Младеновац важан колико и Теразије и због тога често долазим овде и настојим да све обећано буде и урађено – поручио је Весић.

Председник општине Владан Глишић није крио задовољство због тога што је Младеновац данас добио, како је рекао, велики и уређени паркинг простор.

– Реализацијом овог пројекта решили смо велики проблем са паркингом у центру општине. Желим да захвалим Горану Весићу на великој помоћи у комуникацији са „Железницама Србије”, али и на изради планске документације. На паркиралишту постоји електронски бројач возила који грађанима омогућава да знају у сваком тренутку колико има слободних места – рекао је Глишић.

Noviparking1
Noviparking2
Noviparking3
Noviparking4
Noviparking5
Noviparking6
Noviparking7
Noviparking8

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.