logo

Актуелности

Бугарски привредници у Младеновцу

Председник Градске општине Младеновац Бранислав Јовановић и представници ГО Младеновац, угостили су 28. маја, амбасадора Републике Бугарске у Србији Георги Димитрова, као и групу од четрдесетак привредника из Бугарске и Младеновца.

Дружење и сарадња предузетника из Бугарске и Младеновца, организовано је на иницијативу два удружења привредника, Младеновачког Удружења "Домаћин" и Удружења привреднике из Пловдива.

Пријем за госте из Буграске, који нису крили задовољство посетом нашој општини, одржан је у свечаној сали "др Елси Инглис". Након поздравног говора, Бранислав Јовановић, председник Градске општине Младеновац, уручио је покон Његовој екселенцији господину Георги Димитрову, амбасадору Републике Бугарске, као и председнику Скупштине града Пловдива, господину Илијеву.

– Ваша Екселенцијо, господине Димитров, добродошли у Младеновац. Градској општини Младеновац је велика част и задовољство што сте као амбасадор Републике Бугарске по други пут гост наше општине. Поздрављам свог колегу из Бугарске, господина Илијева, председника скупштине града Пловдива. Такође, поздравио бих и људе без којих ове сарадње не би било, Ивана Соколова и Игора Јаковљевића, представнике два Удружења привредника. Свима вама желим пријатан и угодан боравак у Младеновцу. Драго ми је што је сарадња између привредника из Младеновца и Пловдива већ постала традиционална. Сигуран сам да су сви званични и незванични сусрети које имате корисни за обе стране и надам се да ће из вашег заједничког дружења врло брзо доћи до инвестиција у нашу општину, што је за Младеновац од великог значаја. На крају, желео бих још једном да као председник Градске општине Младеновац, поновим позив нашим комшијама из Пловдива, привредницима, ученицима једном речју али пре свега свим грађанима, да посете Младеновац. Верујте ми да ћете овде увек бити добродошли – рекао је Јовановић.

Амбасадор Бугарске, господин Георги Димитров, захвалио се домаћину на срдачном пријему и нагласио да је за њега велика привилегија што је гост Младеновца. Он је нагласио да му је велика част и задовољство што је по други пут у Младеновцу. Димитров је пружио подршку сарадњи српских и бугарских привредника и пожелео им да њихово дружење траје још дуго година.

Иван Соколов, председник Удружења привредника из Пловдива, у име свог чланства захвалио се на срдачном пријему.  − Поштовани српски пријатељи захваљујем вам на вашем гостопримству. Трудићемо се да сваке године нашу сарадњу унапредимо. Позивам вас све да у септембру посетите и Бугарску и Пловдив и да поново будемо заједно – рекао је Соколов.

Игор Јаковљевић, председник спортско-привредног Удружења "Домаћин", поздравио је госте и представнике општине Младеновац.

- Ова традиција траје већ четири године. Када сам пре седам година дошао у Пловдив, нисам никога познавао. Данас је то, после Младеновца, град где живи највећи број мојих пријатеља. Надам се да ће из овог дружења проистећи и неки заједнички послови. Позивам све вас који имате искуства у тим тешким транзиционим временима помогнете нашој општини да се развија – наглсио је Јаковљевић.

Након пријема, привредници су дружење на у Јагњилу на стадиону ФК "Шумадије" где су одиграли ревијалну утакмицу.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.