logo

Актуелности

Кухиња од септембра

Малишани из младеновачких вртића од 1. септембра добијаће оброке припремљене у новој и савременој централној кухињи, чију је изградњу и опремање финансирао град Београд.
Овај наменски изграђени објекат од око 1.000 квадрата у потпуности је опремљен у складу са Хасап принципима, ригорозном систему контроле процеса производње и дистрибуције хране. Градска секретарка за дечју заштиту, Љиљана Јовчић, изјавила је за Беоинфо да је ово први засебни објекат тог типа изграђен  Београду у последњих тридесет година и најављује да ће ускоро почети изградња још једне такве кухиње на Савском венцу.

 

– Нове централне кухиње грађене су по најсавременијим стандардима и Хасап методу, који је од ове године обавезан и подразумева низ стриктних санитарно хигијенских прописа, почев од допремања и складиштења хране, до припреме и издавања хране и уклањања отпада. Тако ова кухиња у Младеновцу има и посебне шахте за одлагање масноће и уља, као и посебне хладњаче за одлагање отпада – објашњава Љиљана Јовчић и додаје да директан надзор над радом централних и дистрибутивних кухиња свакодневно врше и виши санитарни техничари при Секретаријату за дечју заштиту.

Осим кухиње које је опремљена најсавременијим апаратима од инокса, у склопу овог објекта налази се централна перионица веша, која има одвојене просторије за прање кухињског текстила, 1.000 дечјих постељина и 200 униформи запослених. Такође, све славине у овом објекту раде на сензоре и свуда су постављени течни дозатори за прање и дезинфекцију руку.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.