logo

Актуелности

Помоћ ромским породицама

Град Београд и Градска општина Младеновац обезбедили су помоћ у храни за 850 ромских породица са територије наше општине. Ова помоћ данас је подељена корисницима преко Друштва "Ром".

Град Београд и општина Младеновац финасирали су помоћ у пакетима хране за ромске породице из општине Младеновац. Помоћ је уручена Друштву "Ром" које је данас у својим просторијама организовало дистрибуцију пакета. На пункту за поделу пакета данас су били Зоран Милетић, помоћник председника општине за социјалну заштиту и чланови Већа, Богдан Вуксановић и Бранислав Икић.

– Захваљујући Граду Београду и нашој општини данас смо у могућности да помогнемо Друштву "Ром" кроз донацију пакета у којима се налази уље, шећер и месни наресци. Трудимо се да, колико год то можемо, побољшамо положај и квалитет живота ромске популације у Младеновцу и то ће нам сигурно бити један од приоритета у наредне четири године – рекао је Вуксановић.

Ненад Симић, потпредседник Друштва "Ром", каже да је помоћ увек добродошла, а нарочито сада када је цела земља у кризи.

–  Данас делимо за 850 ромских породица пакете у којима се налази по 5 литара уља, 5 килограма шећера и по 5 месних нарезака. Све ово је омогућено захваљујући новој општинској структури и граду Београду. Ово је тек почетак, а видећемо још да им помогнемо јер је ситуација заиста тешка у целој земљи. Ово ја заиста значајна помоћ и ја се захваљујем челним људима наше општине – рекао је Симић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.