logo

Актуелности

Веће поставило новог начелника

На данашњој седници Већа за новог начелника Управе градске општине Младеновац на период од пет година постављен је Небојша Васић из Младеновца.

Након истека јавног конкурса за начелника Управе градске општине Младеновац, утврђено је да је једини пријављени кандидат Небојша Васић који испуњава све услове утврђене конкурсом. Данашњом једногласном одлуком Већа, за начелника Управе градске општине Младеновац постављен је Небојша Васић.

Веће је данас изгласало и  Предлог Одлуке о изменама Одлуке о јавним признањима градске општине Младеновац.

Изменом се предвиђа да "Јавно признање се може доделити изабраном, именованом и постављеном лицу у органима општине, и док му траје мандат."

– То је нешто што сам хтео да променим јер мислим да је неправедно да ако је неко одборник или на некој функцији у општиини, нема право на јавно признање, а то заслужује – рекао је Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, образлажући овај предлог.

Драгослав Стојковић, члан Већа за развој спорта и туризма,  подржао је овај предлог председника и нагласио да су се и на републичком нивоу ствари промениле.

– Од пре две године сви функционери имају право да учествују када су у питању јавна признања и мислим да ми сада само пратимо тај тренд. То можемо видети на примерима наших министара, помоћника и државни секретари који су та признања заслужили и добили. Не знам зашто би смо било кога у том погледу ограничавали или лимитирали – рекао је Стојковић.

Објашњавајући разлог своје уздржаности у изгласавању овог предога, Добрица Недељковић, члан Већа за здравство, рекао је да за доделу грба треба бирати људе који су старији и зрелији.

– Људи који активно раде су млађи и још увек нису завршили своје професионалне каријере. Ти људи још увек имају прилике да се докажу и шта ако они дају неки већи допринос, а ми не можемо веће признање да им дамо – рекао је Недељковић.

Такође, на данашњој седници Веће је образовало Комисију за избор програма невладиних организација и млађих селекција спортских клубова који ће се финансирати из буџета градске општине Младеновац за 2012. годину, а која средства се не расподељују путем конкурса.

Комисије ће радити у следећем саставу: Драгослав Стојковић, председник и чланови Милош Стојановић и Бранислав Икић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.