logo

Актуелности

Канализација на Дебељаку

Радници ЈКП "Младеновац" почели су пре десет дана радове на изградњи канализационе мреже у Баташеву, на Смедеревском путу, у дужини од 470 метара.

Радове на наставку канализационе мреже у Баташеву, на потезу према Ковачевцу (од Фрушкогорске улице до скретања за гробље у Малим Границама) обишли су данас директори ЈКП "Младеновац" и ЈП "ДИП", Добрица Вићовац и Момчило Давидовић.

Како нам је рекао Добрица Вићовац, директор ЈКП "Младеновац", на овом потезу од 470 метара постављају се ребрасте полиетиленске цеви пречника 250 милиметара чиме се ствара могућност за прикључивање грађана на канализациону мрежу. Извођач радова је ЈКП "Младеновац", а финасијер посла вредног око 5.000.000 динара је ЈП "ДИП", док један део радова финасирају грађани својим средствима.

– Уколико нас време послужи очекујем да ће посао овде бити завршен за две недеље. Након завршетка радова на овом потезу, прелази се у Мали пролаз где су почели припремни радови на изградњи канализационе мреже у дужини од 850 метара. Даљи план до краја године предвиђа и изградњу друге фазе мреже у Крагујевачкој улици – рекао је Вићовац.

Момчило Давидовић, директор ЈП "ДИП", каже да је ово прва фаза изградње канализације, а да ће уласком мреже у Ковачевац ово село бити и прва сеоска месна заједница у Младеновцу која ће добити канализацију.

Он је најавио да ће младеновачка Дирекција за изградњу и планирање предложити Програмом уређења грађевинског земљишта за 2013. годину наставак радова до врха Дебељака чиме би се обезбедили услови за прикључење на мрежу највећег дела Ковачевца.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.