logo

Актуелности

Исправност воде на јавним чесмама

На основу спровођења Програма контроле квалитета изворске воде са јавних чесама на територији општине Младеновац, коју је извршио Градски завод за јавно здравље из Београда, односно лабораторија за хуману екологоју и екотоксикологију, обавештавамо јавност о резултатима лабораторијског испитивања.

Према овој анализи извршеној дана 11.09.2013. године вода за пиће је тренутно исправна на јавној чесми у селу Рајковцу (код школе и игралишта).

Због повећане електропроводљивости и повећане количине нитрата, што показују резултати физичко хемијских испитивања, као и због идентификованих бактерија ( Е.цоли, Цитробацтер сп., Ентеробацтер сп.), вода за пиће је неисправна на следећим јавним чесмама:  

-   Црквенац у Младеновцу
-   Матина чесма у насељу Баташево
-   Тасина чесма у насељу Петар Драпшин, код железничке пруге
-   Војводинац у селу Влашка
-   Станојевац у Влашком Пољу
-   Јавна чесма у селу Шепшину (преко пута школе)
-   Селиште у селу Рајковцу

Скреће се пажња суграђанима да не користе за пиће воду са горе наведених јавних чесама у циљу заштите сопственог здравља.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.