logo

Актуелности

Саопштење за јавност председника градске општине Младеновац

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, упутио је саопштење за јавност поводом реакција везаних са протестни скуп грађана одржан 6. октобра 2014. године, испред зграде градске општине Младеновац.

 

" Поводом прилога у медијима у којима се осуђује протест грађана Младеновца, сматрамo да су исти тенденциозни и некоректни према грађанима Младеновца који су сви оптужени за ксенофобију.

У Младеновцу нема страха од странаца, нити га је икада било. Свако ко познаје дешавања у овој београдској општини и кроз шта је прошла у протеклих двадесет година, потврдиће вам исто. Младеновац је примио велики број људи у невољи разних нација и увек био спреман да им помогне.

Протест у Младеновцу, као и сви досадашњи протести, је реакција грађана на начин и методе, којима се спроводи једна одлука без њиховог знања. Право је грађана да се изјасне о оваквим одлукама и то им право нико не може ускратити. Општина Младеновац жали што су се на скупу чуле и неке изјаве непримерене демократском друштву. Управо je недемократски поступак којим се спроводи  одлука о отварању Центра за прихват азиланата оно што грађанима смета и против чега се буне.

Социјална и економска ситуација у општини је таква да са великим бројем незапослених грађана, Мала Врбица (Младеновац) није у стању да инфраструктурно и на сваки други начин прихвати додатних 2000 нових суграђана. Однос би био сличан као да се у општини Савски Венац додатно прими 200 000 људи. Такво решење не би било добро ни за домаће становништво, ни за азиланте.

Ми као општина никада нисмо бежали од одговорности уколико је она праведно подељена између свих актера надлежних за питање азиланата у Србији. Предложили смо да примимо 200 азиланата, јер желимо да поделимо одговорност са осталим општинама у нашој земљи на начин који би одговарао свима и због којег не би долазило до додатних протеста. Уколико постоји добра воља за решавање овог проблема сматрам да би овај наш предлог требало прихватити и на један миран начин спровести одлуку Владе. "


Дејан Чокић
председник градске општине Младеновац

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.