logo

Актуелности

Богојављенска Литургија у Ковачевцу

На један од највећих хришћанских празника - Богојављење, верници су се јутрос окупили у порти храма Светог оца Николаја у Ковачевцу.

Уз присуство великог броја верника, свештенство храма Светог оца Николаја у Ковачевцу служило је свету архијерејску Литургију.

Богојављенској свечаности присуствовао је и Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац.

Богојављење је хришћански празник које слави откровење Бога Сина као оваплоћеног у Исусу Христу.

 

По хришћанском веровању, 30. године наше ере Исус Христос је као дрводеља живео са својом мајком Маријом и њеним мужем Јосифом, а тада у својој тридесетој години позвао је Јована Претечу да га крсти у реци Јордан.

По Библији, одмах по крштењу, а оно је обављено три пута порињањем у воду, отворило се небо и зачуо се глас Бога Оца који је објавио да је Исус син његов, а тада на раме Исуса слете Свети Дух у обличју голуба.

 

 

 

Овим крштењем је Исус означио почетак своје мисије и проповеди. Богојављење се празнује 6. јануара по старом календару (19. јануара по новом). На тај дан освећује се вода која се носи кући и пије ради здравља и просвећења душе и тела.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.