logo

Актуелности

Пливање за Часни крст

Осму годину за редом, на велики хришћански празник Богојављење, педесет момака и девојака пливало је данас за Часни крст на Марковачком језеру.

На најмасовнијем обележавању Богојављања у Младеновцу и традиционалном пливању за Часни крст, окупио се велики број грађана, али и рекордни број учесника који су пливали за богојављенски крст.

Педесет припадника Против терористиче јединице МУП-а, војне јединице "Кобре", припадника Гарде Војске Србије али и Младеновчана пливали су тридесетак метара до богојављенског крста који су целивали. Сваки учесник, пре уласка у воду, представио се и рекао по који пут плива за крст. Било је оних којима је ово прво пливање, али и ветерана који пливају преко десет година.

Иначе, организатор ове манифестације Дејан Лазаревић, провео је све време у леденој води поред крста. Манифестацију су обезбеђивали рониоци и медицинске екипе.

У име градске општине Младеновац, покровитеља ове манифестације, богојављенски крст је Дејану Лазаревићу предао председник градске општине Младеновац, Дејан Чокић.

- Општина Младеновац је помогла ову манифестацију, али требало би пре свега да захвалимо Дејану Лазаревићу, главном организатору, без чијег залагања овај догађај сигурно не би прерастао су традицију, а о томе најбољи говори изузетна посећеност. У данашње време веома је тешко окупити оволики број људи на једном месту што је од велике важности за нашу цркву и за нашу традицију. Захвалан сам свим грађанима Младеновца који су данас били са нама и испратили овај диван догађај - рекао је Чокић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.