logo

Актуелности

Субвенције за послодавце

 

Младеновачка филијала Националне службе за запошљавање (НЗС) и градска општине Младеновац организовали су састанак представника НЗС-а и послодаваца из Младеновца на тему државних субвенција послодавцима за запошљавање нових радника.

Стручњаци из НЗС-а упознали су послодавце са детаљима Јавног позива послодавцима за отварање нових радних места у 2015. години, пре свега са користима које имају од оваквих програма. Субвенција за отварање нових радних места одобравају се послодавцима из приватног сектора у једнократном износу, ради запошљавања незапослених из категорије теже запошљивих.

Незапослена лица из категорије теже запошљивих, на које се ова субвенција примењује су: млади до 30 година старости, старији од 50 година, незапослена лица која су пријављена на евиденцији Националне службе по основу вишка, припадници ромске националности и особе са инвалидитетом.

Висина субвенције је одређена степеном развијености општине у којој је седиште послодавца или у којој послодавац има регистровану организациону јединицу, а у складу са важећом Уредбом Владе Републике Србије, и износи 150.000,00 динара по лицу, односно 180.000,00 динара за особе са инвалидитетом у првој и другој групи општина;

Младеновачке послодавце је, између осталог, интересовало колико максимално лица по оваквом програму могу да запосле. Ирена Мирковић из НЗС-а рекла је да то зависи од случаја до случаја, односно од квалитета пословања фирме. Она је истакла да је нереално очекивати да ће држава одобрити субвенције за већи број радника фирми која се тек појавила на тржишту.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.