logo

Актуелности

Распуштена Скупштина општине Младеновац - формиран Привремени орган

Градски одборници усвојили су на данашњој седници одлуку о распуштању Скупштине Градске општине Младеновац и образовању Привременог органа ове општине.

Председник Привременог органа општине Младеновац је Владан Глишић, доктор ветеринарске медицине. Чланови су Предраг Чокић, Наташа Јовановић, Предраг Вулиновић и Саша Вићентијевић.

Образлажући одлуку, градски менаџер Горан Весић истакао је да после промене већине у Скупштини Општине Младеновац и смене председника Скупштине у законском року није изгласан нови председник општине, чиме су се стекли услови да Скупштина Београда интервенише и обезбеди легално функционисање Општине Младеновац.

– Очекујемо да привремени орган обезбеди све што је потребно за нове изборе на којима ће грађани Младеновца одлучити ко ће их у будућности представљати. На овај начин завршава се прича која дуго траје, а подсетићу да је Агенција за борбу против корупције прво донела одлуку о забрани вршења функције бившем председнику општине Младеновац, након чега је ту одлуку потврдио и суд. Агенција се након тога више пута обраћала Скупштини града и тражила да интервенишемо, док је тадашње општинско руководство одбило да спроведе одлуку Агенције, чиме се дошло у веома непријатну ситуацију коју смо морали да разрешимо. Цела ова прича овим ће бити завршена, а епилог ће добити тамо где и треба, на изборима, где ће грађани дати суд о томе ко ће водити ову скупштину општине у будућности – рекао је Горан Весић.

Шеф одборничке групе СНС-а Александар Јовичић рекао је да ће се у наредном  периоду преиспитати рад сваке општине и како се која водила годинама уназад.

– Ако се утврди да је било ко направио кривично дело из било које странке, укључујући и Српску напредну странку, мораће за то да одговара – казао је Јовичић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.