logo

Актуелности

Појачано чишћење града

 

Јавно комунално предузеће "Младеновац" увело је неколико новина и промена како би се подигао ниво јавне хигијене у Младеновцу.

Како нам је рекао Владета Лучић в.д. директора ЈКП "Младеновац", ово предузеће је променило оперативни план изношења смећа у деловима града где се смеће одлаже у стандардне контејенре запремине 1,1 кубика.

– Тако да се од сада, у центру града и насељима "25. мај" и "Дедиње", смеће износи два пута дневно, преподне до 10 сати и поподне од 17 сати. До сада се смеће износило једном дневно, али смо решили да појачамо режим јер се ради о густо насељеним деловима Младеновца – рекао је Лучић и додао да ово предузеће прати ситуацију и потребе грађана, односно да се поједине улице увек могу опремити додатним контејнерима.

Он је рекао да ће се у наредне две недеље купити 60 нових контејнера као и да ће комунално предузеће добити смећарку што је резултат пословно техничке сарадње са београдском градском чистоћом.

Лучић је за предстојећи викенда најавио акцију прања централних градских улица и Градског трга.

– Некада је то била редовна пракса, али иако то није било ове године у нашем програму увели смо прање улица цистернама са шмрковима. Видели смо да се доста деце игра на нашем тргу, нарочито у вечерњим сатима и да је хигијена лоша због велике фреквенције грађана и паса луталица, тако да смо решили да ту локацију посебно очистимо.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.