logo

Актуелности

Јефтинији превоз до Београда

 

Новим тарифним системом који почиње да се примењује од 1. октобра, територија града Београда подељена је на четири зоне градског превоза. Младеновац се налази у четвртој зони, а месечна карта појефтиниће са 7.740 на 4.990 динара.

Цене у четвртој зони (плава боја) којој припадају Младеновац и Лазаревац, за месечну карту од октобра ће се плаћати 4.990 динара уместо садашњих 7.044 динара.  Запослени ће плаћати карту 625 динара мање (3.275 уместо 3.900 динара), док ће студенти, пензионери и остали повлашћени месечно издавајати 1.120 динара, што је за 300 динара мање него сада. Појединачна вожња од прве зоне до четврте коштаће 269 динара уместо садашњих 305.

Измене ће подразумевати и једнаке цене карата за исте дестинације невезано за то да ли се путници возе возилима ГСП, "Ласте" или приватних превозника. Најјефтинија опција за плаћање превоза, као и до сада, јесте куповина месечне карте. Уместо две зоне од октобра ће се путници возити кроз четири – црвену, наранџасту, зелену и плаву.

Нови тарифни систем доноси и нови изглед табли за обавештавање грађана. Оне ће бити модерне, веома прегледне и лако разумљиве. Такође, биће замењено и стотине стајалишта јавног превоза. Стајалишта ће бити офарбана у боју зоне, па ће грађани знати када су у којој зони. Оно што је такође новина је да ће од следећег месеца временска карта која се користи само у првој зони важити у свим.Тако ће и путници који се возе из удаљенијих делова града моћи да се возе 90 минута, али ће карту морати да валидирају у сваком возилу.

Применом новог тарифног система у јавном градском превозу од 1. октобра биће смањене цене карата, нарочито у приградским деловима града, где ће цена бити 40 одсто нижа, рекао је директор Дирекције за јавни превоз Угљеша Митровић.  Како је навео Митровић, од 1. октобра Београд ћр бити пети град у Европи који ће имати могућност плаћања карте мобилним телефоном.

– Потребно је скинути апликацију, мобилни телефон се прислони на дисплеј валидатора и он наплати карту. Очекујемо да ће карта до краја године моћи да се плаћа и платним картицама. Кнотроле ће бити појачане, с обзиром на то да су карте појефтиниле. Није циљ кажњавање, већ да се карта плати јер одвајамо велика средства за градски превоз. Куповином карата повећавају се средства којима се улаже у квалитет и нова возила – најавио је Угљеша Митровић и додао да је од 500.000 људи из приградских општина до сада само 20.000 куповало карту.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.