logo

Актуелности

ЈКП "Младеновац" укинуло ставку "Приступ систему водоснабдевања"

 

Новембарски рачун за утрошену воду и одношење смећа грађанима Младеновца биће умањен за 92 динара. Одлуком Надзорног одбора ЈКП "Младеновац" укинута је ставка "Приступ систему  водоснабдевања".

Ова ставка уведена је у априлу ове године одлуком тадашњег општинског Већа, коју је потписао бивши председник општине Дејан Чокић. Због недомаћинског пословања претходног руководства уведена је ова ставка која је додатно оптеретила ионако мале буџете младеновчана. Вршилац дужности директора ЈКП"Младеновац" Владета Лучић каже да је након преузимања дужности почела са израдом студија анализе финансијског и економског положаја комуналног предузећа са предлогом мера како да се консолидује пословање и затечена лоша финансијска ситуација у овом предузећу.

"Зато смо данас имали презентацију финансијско економског елабората који је показао где може да се уштеди у комуналном предузећу. Да нагласим, да смо у ова два месеца од када сам преузео дужност директора само на дизел гориву уштедели близу 1000, а на моторном уљу 86 литара, што је значајно утицало на финансијско пословање у само једном сегменту. То су показатељи да је такса од 92 динара била уведена због нерационалног пословања, а на штету грађана."

Лучић је додао да ће руководство комуналног и убудуће радити на томе да ово предузеће рационално послује, али не на уштрб обављања редовних активности и да се размишља како на додатан начин растеретити грађане плаћања неких непотребних трошкова.

Доктор економских наука Драган Милићевић, иначе аутор студије анализе финансијског и економског положаја комуналног предузећа рекао је да је примећен одређен помак у пословању овог предузећа, али да је због губитака у претходне три године и неизмирених обавеза према добављачима комунално предузеће у незавидном положају.

"Мора се радити на томе да отписивање потраживања буде што мање и да се пажња усмери на бржу наплату потраживања. Основни показатељи указују да постоји бољитак у пословању у последња два месеца, али ће се већи помаци у послованју видети за три до шест месеци."

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.