logo

Актуелности

Увођење реда у рад месних заједница

 

На данашњем састанку чланова Привременог органа и представника месних заједница било је речи о тренутном стању као и о безбедности у месним заједницама.

Састанку са представницима градске општине Младеновац одазвало се 17 представника месних заједница док седморо ниje присуствовалo. Како је на састанку речено, намера општине Младеновац је увођење пословања у легалне оквире у међупериоду до избора Савета месних заједница. Ово се пре свега односи на јавност у финансијском пословању месних заједница, издавање просторија месних заједница разним правним лицима, поступак пописа имовине МЗ и стања обејката где је утврђено да је велики број неуслован.

Такође, начелник Управе ГО Младеновац, Гордана Миловановић, рекла је да су представници месних заједница дужни, по закону али и по препоруци Државне ревизорске институције, да средства од закупа уплаћују на рачун градске општине Младеновац, а не да их користе са сопствених рачуна. По уплати средстава у општински буџет, свакој месној заједници ће према достављеном програму и потребама бити пребачена средства. Представници месних заједница су позвани да на општинској писарници предају допис о стању у њиховим срединама као и о текућим и ургентним потребама.

Говорећи о општој безбедности у месним зајдницама, начелник Полицијске станице Младеновац, Ђорђе Бурдељ, рекао је да се оснивањем и радом Савета за безбедност градске општине Младеновац, успоставио знатно ближи контакт између грађана и полиције. Он је подсетио да се највећи број прекршаја и кривичних дела почини у централним месним заједницама, пре свега због густине насељености и фреквенције људи и возила. Бурдељ је рекао да ће сви проблеми и сугестије безбедносне природе бити детаљно разматрани на општинском Савету за безбедност.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.