logo

Актуелности

Подела тракторских ротација на житно-сточној пијаци

 

Представници Комисије за безбедност саобраћаја на путевима градске општине Младеновац и чланови Привременог органа, посетили су јутрос житно-сточну пијацу у Баташеву где су делили ротациона светла за пољопривредне машине.

Подељено је 110 ротационих светала у оквиру заједничког пројекта Секретаријата за саобраћај града Београда, градске општине Младеновац и Комисије за безбедност саобраћаја на путевима.

Како је рекао Владан Глишић, председник Комисије за безбедност саобраћаја на путевима градске општине Младеновац,  већина саобраћајних незгода у којима учествују трактори и друга пољопривредна возила догоди се у пролеће и јесен када има највише пољопривредних радова.

– Најчешћи узроци су нестручно и несмотрено управљање посебно на шумским путевима и путевима са великим нагибом, умор и техничка неисправност возила. Нашим се путeвима свакодневно креће велики број трактора који немају основну светлосну опрему и која често буде поломљена током рада прикључних машина.

Надам се да ће обавеза постављања ротационог светла на кров трактора натерати многе пољопривреднике да врате или купе тракторске кабине, што ће такође повећати безбедност, будући да већина погинулих настрада приликом превртања баш зато што нема кабину – рекао је Глишић.

Иначе, Програмом за унапређења безбедности на путевима општине Младеновац који финансира Секретаријата за саобраћај града Београда, осим набавке тракторских ротација, предвиђена је и подела дечијих аутоседишта, рефлектујућих прслука, заштитних кацига за бициклиста као и опремање полигона за бициклисте у дворишту ОШ "Свети Сава". Такође, реализоваће се и низ едукативних обука за учеснике у саобраћају.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.