logo

Актуелности

Признање за врхунске спортске резултате

 

 

Градска општина Младеновац приредила је данас пријеме за младеновачке атлетичаре, рваче и такмичаре мешовитих борилачких вештина који су постигли изузетне резултате у својим спортовима.

Чланови Привременог органа Владан Глишић и Наташа Јовановић и градски одборник Горан Спасојевић, у име градске општине Младеновац, угостили су данас спортисте који су на међународним и клупским такмичењима освојили прва места и честитали им на постигнутим резултатима.

 

 

 

 

Гимназијалци прваци полумаратона

На недавно одржаном 29. Београдском маратону, у дисциплини мешовити полумаратон селекција младеновачке Гимназије у саставу Младен Ненадовић, Милица Мандић, Илија Ивковић и Милица Милошевић освојила је прво место у категорији средњошколских штафета. Селектор младеновачке екипе био је професор Гимназије Александар Цветковић.

Према речима селектора Цветковића, по изузетно спарном времену, деоницу од око 21 километра мешовита екипа Гимназије савладала је за 1 сат и 38 минута. Такмичарка Милица Милошевић рекла је да учешће у штафетном полумаратону представља значајно искуство за млади тим Гимназије и подстрек за даље напоре.

Владан Глишић, председник Привременог органа, захвалио се атлетичарима на освојеној медаљи којом су пронели леп глас о нашем граду. Он је рекао да је циљ општине Младеновац да врхунски спортисти буду признати и препознати, односно да све оне праве вредности буду стављене на место које заслужују.

Рвачи освајају медаље

На Првенство Србије у рвању за кадете, одржаном 8. маја у Сомбору, у конкуренцији 26 клубова, Рвачки клуб "Љубомир Ивановић Геџа" освојио је пет медаља. Поред трећег места у екипној конкуренцији, појединачно резултати су следећи у категорији до 54 кг - Јовановић Лазар - 3. место, до 58 кг - Папић Филип - 2. место, до 85 кг - Питулић Раде - 3. место и у категорији до 100 кг - Павловић Владица - 1. место.

На истом такмичењу, у категорији ветерана, у рангу до 69 кг, Сретеновић Слободан освојио је прво место. Члан РК "Љубомир Ивановић Геџа", Папић Филип, у дресу репрезентације Србије, на Међународном такмичењу у рвању - КУП Бугарске за кадете, освојио је треће место у појединачним борбама.

Владан Глишић, председник Привременог органа, нагласио је да је приоритет општине Младеновац улагање у младе људе као и стварање здравог механизма финасирања спорта. Он је рекао да је Младеновац увек био познат по добрим рвачима као и да ће се општина Младеновац потрудити да организацију међународног турнира "Љубомир Ивановић Геџа" врати у Младеновац.

Злато и бронза из Украјине

На Светском купу у мешовитим борилачким вештинама у Украјини, чланови младеновачког клуба "Чопор", у дресу репрезентације Србије, освојили су златну и бронзану медаљу.  У категорији до 86 кг, Александар Милојевић освојио је 1. место, док је тренер Иван Јаковљевић у категорији до 78 кг освојио треће место.

Тренер Иван Јаковљевић рекао је да су многе земље због безбедности отказале учешће на такмичењу у Украјини што им је олакшало пут до медаља. Клуб "Чопор" постоји четири године, момци тренирају у закупљном локалу али им то не смета да постижу врхунске резултате. Како Јаковљевић истиче, овај клуб поред напорног тренирања, гаји и специфичну врсту спортске етике.

– Васпитавамо клинце да не употребљавају на улици борилачке вештине. Правило нашег клуба је да уколико неко направи проблем на улици дужан је да клекне и да се извини целом клубу због непристојног понашања на улици, ако то не уради вратићемо чланарину и више никад неће ући у нашу салу. Борац мора да научи да упали адреналин и покаже шта зна у рингу али када изађе на улицу мора да буде човек и поштује људе. Наша сала је нас храм, буквално нас прочишћава и то се види на лицима момака посла сваког тренинга – рекао је Јаковљевић.

Наташа Јовановић, члан Привремног органа, честитала је такмичарима на постигнутом резултату.

– Ово је уједно и прилика за мене да упознам спортисте и спортове са којима раније нисам била упозната. Као члан  Привремног органа могу да кажем да је наше опредељење да ни један спорт не буде незаслужено испред другог, већ да на прави начин, кроз Спортски савез, помогнемо свима који доносе медаље и врхунске резултате.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.