logo

Актуелности

Веће расправљало о јавним признањима

 

Веће градске општине Младеновац на седници одржаној 19. јула, између осталог, дало позитивно мишљење на Предлог Одлуке о додели јавних признања градске општине Младеновац за 2016. годину.


Комисија за јавна признања Скупштине градске општине Младеновац, после разматрања приспелих пријава на јавном позиву, утврдила је предлог за доделу јавних признања по којем се општинско признање Повеља градске општине Младеновац додељује Слободану Недићу, специјалисти ургентне медицине, начелнику Службе за хитну медицинску помоћ Дома здравља у Младеновцу - у области здравствене заштите, Удружењу пензионера општине Младеновац - у  области културе, Удружењу "Од предака за будућност" из Влашке - у области туризма, Љиљани Миловић Савковић, уметничком руководиоцу и главном диригенту Хора "Благовести" - у области образовања и васпитања и Установи Геронтолошки центар Младеновац - у области социјалне и дечије заштите.

Јавно признање - Захвалница градске општине Младеновац, Комисије је предложила да се додели Зори Грбовић, професору флауте у  ОМШ "Стеван Христић - за педагошки рад и остваривање културних пројеката од значаја за градску општину Младеновац,
Момчилу Јешићу, приватном предузетнику - за хуманитарни рад и донаторство у циљу очувања вере, традиције и културе, Милораду Јанковићу, спортском раднику и публицисти - за афирмацију младеновачког спорта кроз спортски и публицистички рад, Боривоју Аврамовићу, пензионеру, једном од оснивача Добровољног ватрогасног друштва Младеновац и дугогодишњем командиру Добровољне и територијалне ватрогасне јединице Младеновац - за допринос у развоју ватрогаства на територији општине Младеновац и Душку Аврамовићу, лекару специјалисти интерне медицине у Болници за интерне болести у Младеновцу - за истакнути рад у области медицине и хуманизма.

Што се тиче највећих општинских признања Малог грба Градске општине Младеновац (представља награду за стваралаштво младих и додељује се појединцу за значајна остварења или групи за заједничко дело и то лицима старосне доби до 25 година) и Грба Градске општине Младеновац (додељује се појединцу или групи за заједничко дело, као и правном лицу без обзира на пребивалиште појединца, односно седиште правног лица, за највреднија достигнућа остварена у дужем временском периоду и укупно стваралаштво, који доприносе свеукупном развоју и афирмацији општине), Комисија је била мишљења да ни једна од приспелих пријава не задовољава критеријуме за доделу ових признања.


Дневни ред

1. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ДОДЕЛИ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2016. ГОДИНУ, РАДИ ДАВАЊА МИШЉЕЊА

2. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗБОРУ ПРОГРАМА И ВИСИНИ СРЕДСТАВА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОГРАМА ЗА ПОСЕБНЕ НАМЕНЕ У ОБЛАСТИ СПОРТА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.