logo

Актуелности

Сирене у подне поводом Дана сећања на страдање и прогон Срба

 

Радници Управе градске општине Младеновац и представници извршних органа ГО Младеновац, изашли су данас у 12 сати испред зграде Општине Младеновац и минутом ћутања одали пошту страдалом српском народу 1995. године у акцији хрватске војске "Олуја".

Поводом обележавања Дана сећања на страдање и прогон Срба, данас у 12 сати огласиле су се сирене на територији града Београда. Акција је спроведена у сарадњи са градским општинама, повереницима цивилне заштите, привредним друштвима и другим правним лицима на чијим се објектима налазе сирене за јавно узбуњивање. Емитован се једноличан звук за престанак опасности, у трајању од 60 секунди.

Дан сећања на страдање и прогон Срба обележава се поводом одавања почасти трагично страдалом српском народу у акцији хрватске војске "Олуја" после које је из својих домова протерано 250.000 крајишких Срба. Бежећи у колони дугој десетинама километара преко Босне и Херцеговине ка Србији, живот је изгубило 1.856 цивила, а 836 се и даље води као нестало.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.