logo

Актуелности

Министри посетили Основу школу "Свети Сава"

 

Министри Владе Републике Србије, Младен Шарчевић и Небојша Стефановић, као и градски менаџер Горан Весић, обишли су данас недавно обновљену Основну школу "Свети Сава".

Министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић и др Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, у друштву градског менаџера Горана Весића и руководства градске општине Младеновац, обишли су данас Основну школу "Свети Сава", у чију темељну обнову је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије уложила 26.245.673 динара.

Министри српске Владе, представници Града Београда и градске општине Младеновац обишли су реновиране учионице и фискултурну салу у којој је одржан Јавни час о безбености ученика у саобраћају.

 

Како је Стефановић нагласио, циљ ове посете је био да се укаже, пре свега на превенцију.

– Мислимо да кроз рад са децом и велики број едукативних предавања покажемо да се тако ефикасно бори и против насиља и свих лоших ствари које децу могу да задесе у школи. Ми ћемо повећати број школских полицајаца у складу са нашим могућностима, али већ сад око 370 школских полицајаца делује на територији најугроженијих школа.

Наравно да ћемо се трудити да кроз оштрији рад саобраћајне полиције покажемо свима да морају да поштују ограничење брзине у близини школе.

Задовољство ми је да је ова школа реконструисана средствима Владе Републике Србије и то је добро јер смо показали да подједнако бринемо о свакој школи, била она у центру Београда, Младеновцу или ма где у Србији.

Трудићемо се да у сарадњи са градом Београдом покријемо видео надзором што више школа и повежемо их са Полицијским станицама, као што је урађено са великим бројем београдских школа.

Дао сам налог људима из мог министарства да још сутра почну припреме за повезивање ових 16 школских камера са младеновачком Полицијском станицом – рекао је др Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова.

Министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић, честитао је руководству школе на урађеном послу обнове.

– Што се тиче поменуте теме безбедности истакао бих улогу доброг дежурства наставног особља. Свакако да је видео надзор који смо видели и у овој школи велика помоћ. У Београду је покривеност школа видео надзором око 85 одсто, а у Србији је то у просеку око 40 одсто. Осим ових техничких момената, постоји и педагогшки део приче где је основ на сарадњи породице и школе.

Прича о превенцији је управо прича о обогаћивању садржаја које нуде школе како би деца проводила што више времена на месту где ће родитељи увек знати где су. Тако ће се сигурно смањити број инцидената – рекао је Шарчевић и пожелео школи и ученицима напредак у раду.

Градски менаџер Горан Весић истакао је да само присуство министара Владе Републике Србије представља чињеницу колико је Влади Србије битна безбедност ученика.

– То је важно и граду Београд. Пројекат града Београда увезивања свих школских камера у један систем је нешто на чему радимо већ годину дана.

На нама је да остатак школа у Београду покријемо камерама и заједно са Миснистарством просвете и унутрашњих послова радимо на унаређењу услова у школама.

На предлог министра Стефановића, ми ћемо урадити и пројекат обнове фискултурне сале у школи "Свети Сава" и очекујем да ће следеће године ова деце добити нову салу – рекао је Весић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.