logo

Актуелности

Смотра културних достигнућа Рома у Сурдулици

 

Традиционалној Смотри културних достигнућа Рома одржаној у Сурдулици, осим бројних званица и ромских Удружења, присуствовали су и представници градске општине Младеновац и нашег КУД-а "Романо ило".

Овој манифестацији коју су организовали Савез друштава Рома Србије, у сарадњи са Националним саветом ромске националне мањине и Савезом друштава Рома Пчињско-јабланичког округа, присуствовали су чланови Већа градске општине Младеновац, Гордана Димитријевић Бјеличић и Сузана Васић. 

Између осталог, овогодишња Смотра се бавила панел темама "Социјалног укључивање Рома у Републици Србији" и "Институционалне подршке неговању културе и традиције као основи за очување културног идентитета Рома у Србији".

Овогодишњој 31. Смотри културних достигнућа Рома присуствовали су и Драган Тодоровић, државни скретар у Министарству за рад, Станислава Пак Странковић, саветница преседника Републике Србије и Грем Тиндал, менаџер програма у име УНОПС-а.  

Државни секретар у Министарству за рад Драган Тодоровић истакао да ће се реализовањем мера из Стратагије за социјално укључивање Рома и Ромкиња отклонити разлике у друштву и остварити заједнички циљ - живот у бољој и срећнијој Србији. Он је обавестио присутне да је у току израда Акционог плана за њено спровођење.

 

 

 

 

 

 

  

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.