logo

Актуелности

Младеновцу 27 милиона за куповину сеоских кућа

 

Градска општина Младеновац добила је 27.100.326 динара за куповину сеоских кућа у оквиру пројекта стамбеног збрињавања избеглица из БиХ и Хрватске у Републици Србији.

Уговором између градске општине Младеновац и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, за реализацију стамбених решења у оквиру петог и проширења четвртог потпројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања избеглица из БиХ и Хрватске у Републици Србији, наша општина добила је 27.100.326 динара.

Добијеним новцем биће купљено 20 сеоских домаћинстава за збрињавања избеглица из БиХ и Хрватске. Пројекат ће почети са реализацијом у 2017. години.

Саша Вићентијевић, члан Већа градске општине Младеновац за Управу, избегла и интерно расељена лица и сарадњу са верским организацијама, у име градске општине Младеновац присуствовао је уручењу уговора у У Клубу посланика у Београду.

Том приликом уручени су уговори представницима 53 јединице локалних самоуправа за реализацију 899 стамбених решења намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, које до сада нису трајно збринуте. На овај начин избегличким породицама биће купљено укупно 567 сеоских кућа (свака вредности 11.000 евра у динарској противвредности) и додељено 332 пакета грађевинског материјала за завршетак већ започетих објеката (вредност једног пакета 9.000 евра).

- Градска општина Младеновац је радом и залагањем на пољу решавања питања својих избеглих суграђана успела да овим пројектом добије три пута више новца него прошле године. Све похвале за рад смо добили од Комесара за избеглице и миграције Владимира Цуцића, уз обећање да се на овоме неће стати и да ћемо у будућности још већи акценат ставити на решавање ових проблема - рекао је Вићентијевић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.