logo

Актуелности

Куће за избеглице

altНа основу пројекта Комесаријата за избеглице и миграције и градске општине Младеновац, данас је дванаесторо суграђана, избеглица из БиХ и Хрватске, потписало уговоре о додели сеоских кућа са окућницом.

Уговором између градске општине Младеновац и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, наша општина добила је средства за куповину 20 сеоских домаћинстава за збрињавања избеглица из БиХ и Хрватске.

Данашњем потписивању уговора присуствовали су Владан Глишић, председник градске општине Младеновац и Дејан Ивковић, члан Већа градске општине Младеновац.

Како је Глишић рекао, јавни позив је био расписан за доделу 20 кућа, а од тога данас је додељено 12 кућа подносиоцима који су испуњавали услове из јавног позива. Он је најавио да ће за преосталих осам кућа јавни позив бити поновљен.

alt- Десет кућа се налази на територији општине Младеновац и по једна у општинима Топола и Љиг. Врендост помоћи по кући је 9.500 евра и имали су сви могућност да додају својих 50 одсто. Када се укњиже, сви имају право на помоћ у грађевинском материјалу од 1.500 евра. За преосталих осам кућа, јавни позив ће бити поновљен и користимо прилику да обавестимо и позовемо оне који нису знали за овај јавни позив да конкуришу.

Настављамо даље да решавамо велики проблем стамбеног збрињавања, желим вам да користите куће и кренете са једним новим животом и када буде подела грађевинског материјала слободно се јавите. Све пројекте које спроводи Комесаријат за избелгице ми ћемо на време прихватити и обавештавати све суграђане који испуњавају критеријиме за доделу помоћи. Честитам вам и желим вам пуно среће - рекао је Глишић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.