logo

Актуелности

Саопштење за јавност поводом прилога Телевизије N1

altСаопштење одборничке групе Бели-Само Јако, у вези са пројектом "За Младеновчане" остаје на нивоу дезинформација и покушаја политичких сплеткарења. Наиме, пројекат је спроведен у складу са законском регулативом, потпуно легално и легитимно. Бесмислице о одржавању некакве тајне седнице су управо то - бесмислице.

У питању је 89. редовна седница Већа градске општине Младеновац на којој је између осталог донета и одлука да се вишак прихода у износу од 10 милиона динара пребаци у текућу буџетску резерву и да се та средства определе за овај пројекат из области социјалне заштите. С обзиром на то да општина Младеновац, нажалост, спада у једну од општина чији многи грађани живе у тешким економским условима ми у ову област улажемо значајна средства и кроз друге пројекте као што су бесплатни излети за наше најстарије суграђане, новчана помоћ родитељима новорођених беба, стипендије нашим најбољим студентима...

Што се конкретног пројекта тиче не постоји нити најмања сумња да је реч о некаквим предизборним активностима. У прилог томе говори податак да ће пројекат трајати током целе године. Јавна набавка је расписана, понуде су прикупљене, у наредним данима нас очекује потписивање уговора са наповољнијим понуђачем,а од укупно планиране суме на ову набавку потрошена је само половина наведеног износа.

Иначе, пакети ће се додељивати по унапред утврђеним критеријумима Центра за социјални рад, а грађани који испуњавају наведене услове моћи ће да своје право остваре у месној заједници на чијој територији имају пребивалиште. Надамо се да ће све мање наших суграђана имати потребу за оваквим видом помоћи, а како би смо им помогли у наредном периоду реализоваћемо још оваквих пројеката.

Уверени смо да одборничка група, Бели - Само Јако, на овај начин поступајући покушава да оствари јефтине политичке поене и деградира пројекте градске општине Младеновац. Нажалост они оваквим поступцима показују и тужну чињеницу да немају социјалну свест и не размишљају о нашим грађанима који се налазе у стању социјалне потребе.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.