logo

Актуелности

Дан добровољних давалаца крви

alt

Сваке године 14. јун традиционално се обележава као дан добровољних давалаца крви. Председник општине Младеновац, Владан Глишић и ове године је на позив Црвеног Крста Младеновац уручио признања најпосвећенијим даваоцима крви у нашој општини.

"Данашњи дан је прилика да се захвалимо свим хуманим Младеновчанима којих има заиста много, али и прилика да позовемо све наше суграђане да на овај начин дају свој допринос здрављу оних људи којима је крв неопходна. Живот је крв и крв је живот, а ми морамо подићи свест становништва о овом хуманом чину на виши ниво. Свако од нас мора бити свестан да неком од наших најближих или нама самима у неком тренутку може бити потребна крв и то би требала бити основна мисао при опредељењу за овај хумани чин.

Честитам Црвеном крсту и добробољнима даваоцима крви овај свечани дан и желим свима много енергије и успеха у раду."

          Општина Младеновац, према броју давалаца и прикупљеним јединицама крви, годинама заузима високо место у односу на резултате других београдских општина.    У акцијама које су реализоване током 2017. године прикупљено је 1821 јединице крви што је 3,43 давања на 100 становника .

 

 

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.